Zápasy
st 17.2.2021 | Anna Marie Kokrhounová | Foto: Ladislav Adámek / HC Dynamo Pardubice

Ztráta vedení a kapitulace v závěru. Lvi padli s Dynamem 3:4

Třetí derby sezóny rozhodně nenudilo. Již během úvodní třetiny se Hradec dostal do dvougólového vedení, to ale do zaznění první sirény znovu ztratil. Následně svůj náskok získal zpět, Pardubice však nepolevily a nejen že znovu vyrovnaly, minutu a dvacet tři sekund před koncem zápas otočily. S tím už Lvi nic nezmohli a poprvé letos s Dynamem prohráli. To se na Hradec v tabulce tak dále dotahuje.

Do středečního zápasu naskočili Hradečtí s lehce pozměněným útokem. Kvůli zranění nemohl nastoupit Jakub Orsava, šanci v A-týmu tak dostal junior Petr Poppel. Mezi tři tyče se znovu postavil Marek Mazanec.

Dvougólové vedení Lvi ztratili v závěru třetiny

Ani jeden z týmů nechtěl na začátku utkání na nic čekat a už od úvodní minuty jsme byli svědky poměrně svižného hokeje. Nebezpečné situace byly k vidění na obou stranách, avšak skóre bylo v 5. minutě otevřeno hradeckou hokejkou. Ve skrumáži před pardubickou brankou se nejlépe zorientoval Lukáš Cingel a puk poslal do odkryté sítě – 0:1.

Tempo utkání se stupňovalo, Pardubičtí však faulovali a museli čelit hradecké přesilovce. A ta se Lvům povedla náramně. Vladimír Růžička se hned po vhazování chopil puku a poslal ho za záda domácího brankáře, který kvůli zakrytému výhledu téměř nic neviděl – 0:2. Mountfield se po vstřelení druhé branky dostal na koně a zavářel Dynamu před Barulinem. Po chvíli na trestnou lavici zamířil jeden z Lvů, ti ale dvě minuty zvládli ubránit bez úhony.

Hradečtí se i nadále tlačili do pardubické branky, znovu se však nevyvarovali vyloučení, kterého Pardubičtí rychle využili. Andrej Kosticyn dostal přihrávku na pravý kruh a prudkou ranou nedal Mazancovi šanci – 1:2. Následně hru přerušila nucená přestávka, kvůli problémům s jedním z plexiskel, a zbývající dvě a půl minuty týmy odehrály před začátkem druhé třetiny. A právě v tomto čase se Dynamu podařilo vyrovnat. Tomáš Zohorna obdržel kotouč před brankou a prostřelil hradeckého brankáře mezi betony.

Hradečtí si své vedení vystřelili zpátky

Ve druhé třetině se nepolevilo. Vyrovnaný stav naopak hnal oba týmy dopředu ještě rychleji. Pardubice byly poslední trefou silně povzbuzeny, Hradec na druhou stranu po ztrátě vedení znervózněl a znovu se v jeho řadách vylučovalo. Tentokrát však své kvality v oslabení potvrdil a Dynamu nedal šanci na otočení skóre zápasu.

I nadále se hrál poměrně vyrovnaný hokej a oběma týmům chyběla především přesnost v zakončení či trochu toho štěstí. To se změnilo ve 28. minutě, kdy Jérémie Blain dostal puk do tandemu a z mezikruží propálil gólmana domácích, Lvi si tak vzali své vedení zpátky. Po dlouhé době se vylučovalo na pardubické straně, tentokrát však početní výhoda Hradeckých úspěšná nebyla.

Na ledě se to hodně mlelo, ať už před brankou nebo u mantinelů, zápas se ale zatím odehrával bez nějaké větší potyčky. Znovunabytý náskok si Hradec dobře hlídal a Dynamu najednou dělalo problémy přejít střední pásmo. Mountfieldu se naskytlo ještě několik příležitostí na to, aby přidal další branku, ale neproměnil je. Po druhé třetině tak Hradečtí odešli do šatny s nejtěsnějším možným vedením.

Poslední třetina patřila Dynamu, které zápas otočilo

Pardubice měly chuť i sílu na to, hnát se dopředu, a snažily se proto co nejvíce času trávit před Mazancem. Několikrát je hradecký gólman zvládl vychytat, proti střele Marka Ďalogy do vzdálenějšího růžku byl však krátký a Pardubice podruhé v utkání vyrovnaly. Vzájemné souboje se vyostřily a domácí Tomáš Zeman zamířil na trestnou dokonce s osobním trestem. Přesilovku však Hradečtí znovu nevyužili.

Hra byla napínavá, jelikož na obou stranách se rodil podobný počet šancí a čas pomalu ale jistě směřoval ke konci základní hrací doby. Puk se i nadále přesouval z jednoho pásma do druhého, ale v koncovce se znovu objevovaly potíže. Jakub Lev se sám zjevil před svatyní domácích, Barulin mu však puk zkušeně vypíchl mimo své brankoviště.

Ani jeden z týmů nechtěl v závěru udělat chybu a ztratit tak vidinu alespoň jednoho bodu, proto se začalo hrát více opatrně. Urputná bitva ale pokračovala a nedá se říct, že by hra výrazně utrpěla na kvalitě. Avšak pak přišla rána pro Hradec. Pouhé dvě minuty před koncem přišlo vyloučení a následná trefa Anthonyho Camary z mezikruží – 4:3. Hradečtí to ještě zkusili bez brankáře, svou situaci ale už napravit nedokázali a z Pardubic odjeli bez bodového zisku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jérémie Blain 1 0 1 -1 0
Lukáš Cingel 1 0 1 1 2
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Michael Gaspar 0 0 0 0 0
Dominik Graňák 0 0 0 -1 0
Aleš Jergl 0 0 0 -1 0
Kevin Klíma 0 1 1 0 0
Petr Koukal 0 1 1 -1 0
Jakub Lev 0 1 1 1 0
Filip Pavlík 0 0 0 1 2
Jordann Perret 0 0 0 -1 0
Radek Pilař 0 0 0 -1 0
Petr Poppel 0 0 0 0 2
Vladimír Růžička 1 0 1 0 0
Jakub Sklenář 0 0 0 0 0
Radek Smoleňák 0 1 1 2 2
Radim Šalda 0 1 1 1 0
Jakub Váchal 0 0 0 0 0
Marek Zachar 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Marek Mazanec 59 30 4 26 86,67 0 0

Ohlasy k utkání

https://tv.isport.blesk.cz/video/6834436