Ohlasy k zápasu
st 17.2.2021 | Jan Brůna

Jakub Sklenář po derby: Teď už je každý zápas jako play off

Jakub Sklenář strávil během derby na ledě přes 16 minut a nejen pro něj byly velkou výzvou přesilovky Dynama. Ty podle defenzivně laděného útočníka rozhodly zápas, který měli Lvi dobře rozehraný, leč v poslední třetině vedení ztratili. Co chce pracovitý forvard zlepšit, proč mu mač připomínal play off a zažil někdy přerušení duelu kvůli problému s plexisklem?

Jakube, v derby jste nakonec ztratili vedení a kvůli nepovedenému závěru padli. Jak byste utkání zhodnotil?
Myslím si, že to byl kvalitní zápas. Rozhodly šance – my jsme jich měli hodně, ale bohužel jsme je neproměnili a ke konci nás to stálo zápas. Bylo to vyrovnané, možná jsme měli šancí i malinko víc. Musíme být produktivnější a nenechat si to takhle utéct.

Rychle jste se střelecky dvakrát prosadili. Chtěli jste na soupeře hlavně vlétnout?
Přesně tak, chtěli jsme hrát hodně aktivní hokej od začátku a po celý zápas. Myslím si, že se nám to dařilo, ale chybělo tomu trošku víc gólů. Byla tam spousta šancí, různé brejky… Je to škoda.

Technické problémy s plexisklem rozdělily první třetinu na dvě části. Zažil jste někdy něco podobného?
Takhle rozdělené, myslím si, poprvé. Ale v nějakém jiném zápase se to stalo, že se perioda dohrávala potom. Myslím si, že to nebyl problém.

„Chceme bojovat o čtyřku.“

#88 Jakub Sklenář (o konci základní části)

Obdrželi jste dvě branky v oslabení. Bylo těžké bránit pardubické přesilovky?
Mají zkušené hráče, kteří to umějí, a bylo to určitě složité. Chtěli jsme hrát rychlejší přístup, ale bohužel jsme dostali dva góly a musíme to zlepšit. Nepohlídali jsme si cross passy, které hodně hráli na středové hráče. Je to škoda, stálo nás to zápas.

Duel měl skvělé tempo, s hodně góly i souboji. Představoval byste si derby nějak takhle?
Tím, že se blíží konec sezóny, chceme bojovat o čtyřku a už teď je každý zápas jako play off. Myslím si, že to je dobrá příprava, a věřím, že zápasy budou mít takové grády jako tento. Chtěli jsme vyhrát, měli jsme šňůru tří výher a chtěli jsme to natáhnout. Věřím, že kdybychom proměnili nějakou šanci navíc, zvládli bychom to za tři body. Samozřejmě je velká škoda, že diváci nemohou být na stadionu, ale s tím nic neuděláme.

Bavilo by vás mít Dynamo v play off?
(směje se) Je mi to jedno, nevybíráme si. Tím, že nejsou diváci, nemá derby úplně takový náboj, jaký by mělo mít. Ale teď je těžké předbíhat…