Zápasy mládeže
út 6.10.2020 | Adéla Kvapilová, Daniel Krátký

Jedna branka nestačila, junioři prohráli v Mladé Boleslavi 1:2

Zápasové menu

Junioři Mountfieldu neuspěli na ledě mladoboleslavských Bruslařů, kde prohráli 1:2. O jedinou branku hradeckých barev se ve městě automobilů postaral kapitán Tadeáš Pinkas. Svěřenci Aleše Krátošky tak nedokázali navázat na domácí výhru se Zlínem. Další šanci na zisk bodů bude mít juniorka v pátek proti Českým Budějovicím.

První dvacetiminutovka branku nenabídla

Úvodní perioda začala oťukáváním na obou stranách. Zajímavou šanci měl ve čtvrté minutě na holi domácí Vojtěch Polák, který se ocitl osamocen před Jakubem Tichým, avšak zamířil těsně nad břevno. Několik vteřin poté šli hosté do čtyř, ale ani tuto situaci nedokázali Bruslaři přetavit ve svůj prospěch.

Během následujících minut hra připomínala přetahování o puk. V 16. minutě se o pozoruhodnou akci postaralo duo Vojtěch Polák – David Moravec. Druhý zmiňovaný se po přihrávce spoluhráče pokusil najít skulinku mezi betony hradeckého brankáře, avšak Tichý secvakl včas. Na druhé straně v přesilové hře pohrozil střelou od modré Jakub Naar, ale taktéž on maskovaného muže překonat nedokázal. Po první části se tak odcházelo do kabin za bezbrankového stavu.

Vyrovnané skóre platilo i po čtyřiceti minutách

Prostřední dějství začalo oproti úvodnímu ve větším tempu. Hradecký Martin Janda našel mezi kruhy Petra Moravce, který vystřelil na Olivera Šatného. Gólman si jeho ránu s klidem ohlídal. Skóre se otevřelo ve 25. minutě po souhře Bruslařů. Sebastian Jasečko totiž poslal kotouč na Jana Půčka, který pohotovou střelu zavěsil přesně nad rameno Tichého – 1:0. Po vstřelené brance se hra dařila více domácímu mančaftu. O necelých pět minut později se v samostatném úniku objevil Vojtěch Polák, jenž mířil na vzdálenější tyč. Jeho dělovka byla nepřesná, a tak hradecký Tichý nemusel ani zasahovat.

Hosté postupně začali stupňovat tlak, což nakonec vyústilo ve vyrovnávací gól. Na tabuli svítil čas 35:33, když se puku chopil Tadeáš Pinkas a vymetl pravý růžek Šatného svatyně. Následně byli hradečtí Lvi jako na koni a nepouštěli boleslavské hráče do žádných úniků. Východočechům se dokonce v závěru druhé třetiny vyskytla možnost na zvýšení stavu, když si Hašlar za nedovolené bránění šel odpočinout na trestnou lavici. Skóre už ale zůstalo nehybné a část hradecké početní převahy se přesunula do třetí periody.

Domácí rozhodli bojovné utkání ve 49. minutě

Jak Hradec skončil, mohl i začít. Ovšem osmnáct vteřin po vhazování se provinil Kašpar, čímž byly počty na ledě rázem srovnány. Ale jako u předchozích výhod, ani tentokrát žádná nenašla využití. Během první půle poslední dvacetiminutovky se před Šatného vtíral Poppel, při následném tažení se pokusil o převrat Janoušek, avšak brankář Bruslařů zůstal chladnokrevný. Běžela 49. minuta, když se chyba v rozehrávce Mountfieldu stala osudnou.

Puku se zhostil Martin Snášel, který vyslal přihrávku na Jana Hašlara. Boleslavský útočník si pohrál s Tichým a svoje konání zakončil bekhendovým blafákem – 2:1. Pár vteřin poté zachránila hradeckého strážce klece branková konstrukce od další radosti Bruslařů. Odhodlání na vyrovnání hostům nechybělo a snažili se najít recept na překonání Šatného. Krátce před sirénou se o zlom pokusil Lukáš Pajer, ale neuspěl. V závěru ještě Východočeši zkusili hru v šesti, když odvolali gólmana. To už ale ke změně skóre nevedlo, a tak se z hubeného jednobrankového vítězství mohla radovat domácí Mladá Boleslav.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 0 0 0 0
Matěj Beneš 0 0 0 0 0
Matyáš Budina 0 0 0 -1 0
Martin Janda 0 0 0 1 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 0 0
Jan Jušta 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 -1 2
Štěpán Králik 0 0 0 -2 0
Kryštof Lang 0 0 0 -1 0
Petr Moravec 0 0 0 -1 0
Jakub Naar 0 1 1 1 2
Lukáš Pajer 0 1 1 1 0
Marek Pelda 0 0 0 0 0
Tomáš Perička 0 0 0 0 0
Matěj Pinkas 0 0 0 -1 2
Tadeáš Pinkas 1 0 1 1 0
Petr Poppel 0 0 0 -1 0
Daniel Šedivý 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 59 39 2 37 94,87 0 0

Ohlasy k utkání