Zápasy mládeže
so 26.9.2020 | Dominik Stošek, Klára Petrásková

Rychlé inkasování, pak skvělý obrat. Junioři zvítězili v Třinci 5:2

Zápasové menu

Na první výhru si junioři i kvůli množství odložených zápasů chvíli počkali, na ledě Třince se ale konečně dočkali! Soupeř sice do klání vlétl aktivněji a už v 1. minutě vedl, Lvi však ještě před sirénou obrátili kartu třemi góly. Nabyté vedení už nepustili a naopak jej do závěrečného hvizdu ještě navýšili, po výhře 5:2 tak mají v tabulce první tři body.

Hradec dokázal rychle obrátit vývoj mače

Počátek první třetiny se domácím Ocelářům povedl na jedničku. Již v úvodní minutě otevřel skóre zápasu Pavel Matěj, který po průniku podél pravého mantinelu zakončoval na bližší tyč Sajdlovy klece – 1:0. V 6. minutě mohl po zmatcích Kyselého na modré čáře vyrovnat Michal Beneš, ten však v samostatném úniku mířil trestuhodně mimo tři tyče. Hradec si z této skutečnosti však nemusel dělat těžkou hlavu, protože o necelou minutu později už Švančara musel lovit kotouč ze své sítě. Tadeáš Pinkas rozkmital své hbité nohy, přebruslil jednoho z obránců Třince a zakončil přesně k pravé tyči – 1:1.

Hradecký kapitán se v krátkém sledu ozval podruhé, a to v 9. minutě, kdy poslal svůj celek do dvoubrankového vedení, když po faulu Hrůzka v trestném střílení mířil přesně mezi Švančarovy betony. Už to vypadalo, že do šaten oba celky odejdou za stavu 1:2 pro Hradec. Opak byl ale pravdou, protože vteřinu před koncem třetiny Hradec využil svou početní převahu. Na pravém kruhu dostal od Tomáše Janouška nabito Jakub Váchal a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:3.

Třinec se zvedl, soupeře ale nedokázal dotáhnout

Druhá perioda přinesla znovu velice zajímavou podívanou, avšak s menším počtem vstřelených branek. Stav se totiž měnil až v polovině dvacetiminutovky, kdy krátce po vypršení přesilové hry v čase 29:51 Michal Beneš obdržel kotouč po skvělé zadovce Matyáše Budiny, který operoval v rohu kluziště na úrovni brankové čáry, a z bezprostřední blízkosti nedal Švančarovi žádnou šanci – 1:4.

Oceláři snížili tříbrankové manko v početní převaze pěti proti třem necelou minutu před sirénou. Matouč Čmiel na modré čáře předal kotouč na pravý kruh Serváci Petrovskému, který s ním popojel vstříc Sajdlovi a následně našel v předbrankovém prostoru Nica Geidla, jenž zametl kotouč za záda strážce hradecké svatyně. Třinečtí tak stáhli skóre na rozdíl dvou branek a v poslední části bylo stále o co hrát.

Východočeši potvrdili výhru trefou do odkryté klece

Třetí třetina přinesla v návaznosti na třetinu druhou velice urputný boj. Oceláři v ní několikrát hledali cestu, jak překonat Sajdla, bohužel pro ně neúspěšně. Největší šanci měl Jobánek, který mohl potrestat špatnou rozehrávku hradeckého brankáře, jenž se kvůli snaze o rozehrávku dostal daleko od své branky. Třineckých útočník po zachycení kotouče střílel z první po zemi přímo do odkryté klece, Sajdl však zareagoval skvěle a svou chybu odčinil zákrokem holí, pomocí které kotouč vytěsnil do rohu.

Hradec celou třetinu odehrál aktivně, bez nějakého zatáhnutí se do obranného bloku a bránění výsledku. Možná i za tuto aktivitu sklidil odměnu v podobně páté branky, kterou pečetil výhru Východočechů střelou do prázdné branky Vojtěch Síla. Po dlouhé karanténě a dvou porážkách si tak Hradečtí mohli za výhru 5:2 připsat první body do soutěžní tabulky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 1 0 1 0 0
Matyáš Budina 0 2 2 0 0
Jan Gaspar 0 0 0 0 2
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Martin Janda 0 0 0 1 2
Tomáš Janoušek 0 1 1 1 0
Jan Jušta 0 1 1 1 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 -1 0
Štěpán Králik 0 0 0 1 0
Marco Lukačka 0 0 0 0 0
Jakub Naar 0 0 0 0 0
Tomáš Perička 0 0 0 0 0
Tadeáš Pinkas 2 0 2 3 0
Vojtěch Síla 1 1 2 3 0
Daniel Šedivý 0 0 0 0 4
Jakub Váchal 1 0 1 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Sajdl 60 28 2 26 92,86 0 0

Ohlasy k utkání