Zápasy mládeže
so 3.10.2020 | Klára Petrásková

Pěkný hokej a první domácí výhra! Junioři šesti góly porazili Zlín

Osobní souboje, aktivní hra, vyložené šance. A taky šest vstřelených branek a první domácí triumf! Hradečtí se z páteční porážky rychle oklepali, do sobotního mače vstoupili o poznání sebevědoměji. Po první třetině vedli 2:0, a i když Zlín v prostřední části dotahoval, nebylo mu to nic platné. Východočeši si totiž herní pohodu udrželi až do konce a mohli slavit výhru 6:3!

Hradeckých byl plný led, Zlín držel brankář

V úvodu to vypadalo, že útočnou aktivitu vezme za svá bedra Zlín, pak ale přišla 4. minuta. Hradečtí v ní z rychlého protiútoku zásluhou rány do vinglu v podání Michala Beneše otevřeli skóre a rozjeli útočný kolotoč – 1:0. Hodně byl vepředu vidět Petr Poppel, který sice dvě skvělé příležitosti nevyužil, tu třetí už však ano. Hradecký forvard obdržel přesnou nahrávku od Vojtěcha Síly a v oslabení zakončil do prakticky prázdné klece – 2:0.

Východočeši byli na koni a vymýšleli krásné kombinace, naopak obrana Zlína nestíhala a často pouštěla Lvy do přečíslení. Vyznamenal se však gólman Tobiáš Synek, který několika parádními zákroky udržel stav jen na dvoubrankovém rozdílu. Matěji Benešovi a Petru Poppelovi vystavil parádní semafory lapačkou a za svá záda nepustil ani nebezpečné kotouče vyslané dalšími protihráči.

Berani zahájili stíhací jízdu, Lvi však odolali

Do prostřední části vstoupili Východočeši rovněž aktivně. Vyhrávali osobní souboje a snažili se navázat na gólový úvod, jenže Zlín postupně víc kousal a odměnou mu byla první branka. Lukáš Chludil chtěl v úniku nahrávat, puk se však odrazil od hole ležícího beka a skončil v bráně – 2:1. Jenomže hned poté se hosté nechali vyloučit a přesilovku využil střelou od modré Jakub Naar – 3:1.

Hra dále probíhala vyrovnaněji než v první dvacetiminutovce a když přišla na řadu hra čtyři na čtyři, radovali se Berani z už druhé kontaktní trefy. Karel Holík vzal v přečíslení zodpovědnost na sebe a přesně vymetl bližší horní růžek – 3:2. Chvíli to vypadalo, že Zlín se na svého soupeře dokonce dotáhne, pár minut před sirénou však přišla další hradecká využitá přesilovka. Střela Kryštofa Langa se odrazila od brankáře do mezikruží a do brány ji dorazil Tadeáš Pinkas – 4:2.

Východočeši přidali další branky a potvrdili triumf

Do třetí části šel Zlín s úmyslem srovnat skóre, nedařilo se mu ale na delší dobu překonávat hradeckou obranu. To samé platilo také při beraních přesilovkách, a tak se po polovině třetiny radovali opět domácí. A to dokonce dvakrát. Odraženou střelu Tomáše Peričky uklidil do klece Petr Poppel, jeho jmenovec Petr Moravec zase nastřelil gólmanův beton zezadu tak šikovně, že se od něj puk odrazil za brankovou lajnu – 6:2.

Naději na body si mohli Moravané vykřesat v trestném střílení, Jakub Tichý ale svůj předchozí faul vykoupil úspěšně vychytaným pokusem Davida Kozubíka. Necelé tři minuty před koncem se však Zlínští přeci jen ještě radovali, Jakub Masař totiž jemnou tečí zvedl touš pod horní víko – 6:3. Hradečtí však měli tříbrankový náskok a šli si za výhrou, zbývající minuty tedy ustáli a po dobrém výkonu si užili zasloužené vítězství.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 1 0 1 0 2
Matěj Beneš 0 1 1 0 2
Matyáš Budina 0 0 0 0 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 1 2
Jan Jušta 0 0 0 0 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 0
Kryštof Lang 0 2 2 0 0
Petr Moravec 1 0 1 0 4
Jakub Naar 1 0 1 0 0
Lukáš Pajer 0 1 1 1 0
Marek Pelda 0 1 1 1 0
Tomáš Perička 0 1 1 -1 0
Matěj Pinkas 0 1 1 0 0
Tadeáš Pinkas 1 0 1 0 0
Petr Poppel 2 2 4 1 0
Vojtěch Síla 0 3 3 1 0
Daniel Šedivý 0 0 0 0 0
Jakub Váchal 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 60 38 3 35 92,11 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie