Zápasy
ne 20.3.2022 | Petr Šatalík

Druhý bod série do Boleslavi. Bruslaři přetlačili Lvy 3:2

Šlo o těsný duel, ve kterém se misky vah nakláněly tu na jednu, tu na druhou stranu. Vstup do utkání měli Východočeši skvělý. Díky brankám Jergla a Kaliny vedli již ve 4. minutě 2:0. I zbytek prvního dějství odehráli ve skvělém tempu. V druhé dvacetiminutovce však iniciativu převzali Bruslaři, kterým se povedlo srovnat. Třetí část duelu pak byla plná soubojů. Mountfield ji na střely vyhrál 15:3. Jediný zásah si však připsal Kousal, který tak srovnal stav čtvrtfinálové série na 1:1.

Trenéři východočeského celku neměli po úvodním vítězném zápase důvod cokoliv měnit. Do druhého utkání čtvrtfinálové série s Mladou Boleslaví tak poslali stejnou sestavu, jako do předchozího střetnutí. V brance opět nastoupil Filip Novotný, na centru první formace byl Jakub Lev.

Tým ze soutoku Labe s Orlicí předvedl tajfun

Hradečtí začali utkání skvěle. Z časomíry uběhlo sotva 54 sekund, když se po přihrávce Kaliny prosadil ranou v předbrankovém prostoru Aleš Jergl, jenž střelu z bezprostřední blízkosti poslal malým obloučkem nad ramenem Krošelje do sítě a ČPP Aréna explodovala radostí – 1:0. V čase 3:42 bylo ještě veseleji, při hře ve čtyřech se dostali Cingel a Petr Kalina do situace dva na jednoho. První jmenovaný skvěle přihrál a druhý si po rychlém projektilu připsal svůj první gól v dresu Mountfieldu, který tak vedl 2:0.

Hradecký uragán působil v prvních pěti minutách opravdu mocným dojmem. O chvilku později se totiž na pravém kruhu zjevil Perret, jehož ránu z dobré pozice však Krošelj ukryl v náruči. Následně se ale v hale rozhostilo ticho, když Stránský trefil ramenem u hrazení do hlavy Koukala, jenž se zhroutil na led. Zkušený forvard se naštěstí po několika okamžicích zvedl za pomoci lékařů ze země, Stránský fasoval trest do konce utkání a mazal do šaten. Mountfield však jeho faul v pětiminutové přesilovce neztrestal.

Východočechům přesto patřilo celých úvodních patnáct minut, dobře to dokumentovalo i Smoleňákovo bekhendové zakončení z bezprostřední blízkosti, které ale skončilo na břevnu svatyně Boleslavi. Bruslaři se osmělili až v závěru dvacetiminutovky, když Šťastný dorážel na levé straně zblokovanou střelu. Prázdnou bránu před sebou však netrefil, respektive zasáhl jen její vnější oblouk. Hradec tak po první siréně vedl 2:0.

Středočeši srovnali během dvou minut

Start druhého dějství přinesl značně opatrnější hokej, kde si oba celky hlídaly zadní vrátka. Jediným hazardérem na ledě se ukázal být brankář Mountfieldu Novotný, který špatně rozehrál od své klece, jenže Kotala volil v mezikruží přihrávku místo střely a Bruslaři svou akci překombinovali.

V polovině třetiny Boleslav snížila na 1:2. Kotala přisunul puk křižně z pravé strany na levý kruh, kde ho převzal Alex Lintuniemi, který svižnou přízemní ranou poslal kotouč nad betonem Novotného přesně k zadní tyči. O necelé dvě minuty později bylo srovnáno. Fořt dostal touš za bránu do rohu, odtamtud ho adresoval na osu hřiště, kde ostře vypálil Mário Lunter, jenž přesným projektilem trefil vzdálenější vingl – Bruslaři tak bleskově srovnali na 2:2.

Na Východočechy srovnání zapůsobilo jako budíček, následně byli podstatně aktivnější. Jenže Ščerbakovu ránu z otočky si pohlídal pozorný Krošelj, který si následně mohl ulevit, když Oksanen pálil v úniku bekhendem nepřesně. Poté, co se v poslední minutě druhé dvacetiminutovky neprosadil šikovnou tečí Smoleňák, skončilo prostřední dějství 2:2.

Výhru Bruslařů trefil Kousal

Na startu třetí části duelu hrála Boleslav přesilovku. V ní se k nebezpečné střele z levé strany dostal Pláněk, jehož ostrý projektil však skončil jen v boční síti klece Mountfieldu. Na druhé straně měli Východočeši o chvíli později stejnou výhodu. V ní pálil od modré McCormack, ale Krošelj jeho pokus zkrotil na svých betonech.

V čase 47:24 Středočeši duel otočili. Najman přihrál z rohu kluziště na vrchol levého kruhu a Pavel Kousal se prudkou ranou do vzdálenějšího růžku trefil přesně – 3:2. Východočeši následně na soupeře zatlačili a snažili se o vyrovnání, ránu Kellyho Klímy však pozorný Krošelj zvládl vytěsnit do rohu kluziště.

Pět minut před koncem duelu se zranil brankář Novotný, nahradit ho tak musel Kiviaho. Ten si následně vyzkoušel jízdu z brankoviště na střídačku, když Mountfield odvolal gólmana a zkusil power-play. V té si však sudí všimli faulu Jergla a jeho vyloučením uťali snahy Hradce o prodloužení. Středočeši tak srovnali stav v sérii na 1:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jérémie Blain 0 0 0 0 0
Lukáš Cingel 0 1 1 1 0
Bohumil Jank 0 0 0 -1 0
Aleš Jergl 1 0 1 0 2
Petr Kalina 1 1 2 1 0
Kelly Klíma 0 0 0 -1 0
Kevin Klíma 0 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 0 0 0
Christophe Lalancette 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 -2 2
Graeme McCormack 0 0 0 -1 0
Richard Nedomlel 0 0 0 -1 2
Ahti Oksanen 0 0 0 -1 0
Jakub Orsava 0 1 1 1 0
Filip Pavlík 0 0 0 1 2
Jordann Perret 0 0 0 -1 0
Radek Pilař 0 0 0 -1 0
Radek Smoleňák 0 0 0 -1 0
Nikita Ščerbak 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Henri Kiviaho 4 0 0 0 0,00 0 0
Filip Novotný 54 20 3 17 85,00 0 0

Ohlasy k utkání



Fotogalerie

https://tv.isport.blesk.cz/video/7568558