Aktuální zprávy z klubu
st 15.9.2021 | Klub

Možnost testování pro fanoušky před zářijovými zápasy

Východočeská metropole už vyhlíží první ostrý zápas v této sezóně, který obstarají hokejisté Mountfieldu HK a HC Energie Karlovy Vary v pátek 17. září od 18:00. Klub ve spolupráci s externí společností připravil pro fanoušky na tento a příští duely možnost antigenního testování na Covid-19 přímo u vstupu do ČPP Arény.

Testování bude probíhat ve speciálním stanu na dvou místech, a to před hlavním vchodem do ČPP Arény a u VIP vchodu (od řeky Orlice). K dispozici bude 2,5 hodiny před začátkem utkání až do jeho startu.

A jak bude celý proces vypadat? Po vyplnění nezbytných údajů bude proveden výtěr (z nosu nebo úst), vzorek vyhodnocen a danému testovanému do několik minut od provedení testu sdělen výsledek. Negativně testovaní budou opatřeni páskou na zápěstí, na základě které jim bude po předložení platné vstupenky umožněn vstup do ČPP Arény.

Testování bude probíhat zdarma pro ty, kteří v posledních 7 dnech neabsolvovali testování na jiném certifikovaném pracovišti, resp. splňují podmínky pro testování zdarma dle podmínek ministerstva zdravotnictví. Cena pro ostatní testované bude činit 200 Kč.

Prozatím se počítá s možností testování touto formou pro zářijová utkání (proti Karlovým Varům, Třinci a Pardubicím), po kterých proběhne vyhodnocení a v případě potřeby bude testování pokračovat i pro další zápasy.