Aktuální zprávy z klubu
st 9.2.2022 | Klub

Od neděle bez certifikátů, od 19. února ve větším počtu

Vláda České republiky schválila na svém jednání nová mimořádná opatření, která konečně přináší lepší zprávy pro všechny hokejové fanoušky i extraligové kluby. S účinností od 10. února se již nebude nutné při vstupu na sportovní utkání prokazovat dokladem potvrzujícím tzv. bezinfekčnost. Od 19. února navíc bude moci dorazit více diváků – k současné tisícovce přibude 50 % ze zbývající kapacity míst na sezení. I nadále je ale nutné dodržovat protiepidemická pravidla včetně ochrany dýchacích cest.

Pravidla vstupu na utkání hraná v ČPP Aréně:

  • Kapacita ČPP Arény:
    Od 10. do 18. února platí pravidla stejná jako doposud – utkání může navštívit maximálně 1000 diváků z řad permanentkářů, volné vstupenky nejsou v prodeji.
    Od 19. do 28. února může utkání navštívit maximálně 1000 diváků + 50 % zbývající kapacity míst na sezení. Kromě permanentkářů bude umožněn vstup majitelům jednotlivých vstupenek. Jejich prodej na utkání proti Plzni (neděle 20. února) bude zahájen ve čtvrtek 10. února v 9:00 on-line a v Infocentru.
  • Sektory: Sektor na stání bude až do 28. února uzavřen, majitelé permanentek na stání mohou po začátku utkání obsadit jakékoliv volné sedadlo v hale.
  • Vchody: Vstup do ČPP Arény bude i nadále umožněn hlavním vchodem a pro partnery klubu navíc V.I.P. vchodem od řeky Orlice. Od zápasu proti Plzni bude pro permanentkáře otevřen rovněž vchod od Jiráskových sadů. U vstupů do ČPP Arény bude probíhat již pouze kontrola platné permanentky, resp. vstupenky (není nutné prokazovat tzn. bezinfekčnost).
  • Respirátory a opatření: V tomto bodě se nic nemění. Po celou dobu přítomnosti v ČPP Aréně je nutné mít nasazenou ochranu dýchacích cest (respirátor alespoň třídy FFP2). Návštěvníci utkání musí respektovat pokyny pořadatelské služby a dodržovat veškerá platná nařízení i protiepidemická opatření. Zakazuje se účast na utkáních osobám, které vykazují klinické příznaky onemocnění Covid-19.
  • Parkování: Je možné opět na velkém parkovišti u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze.

Pravidla vstupu na veřejné bruslení a pronájmů ledové plochy:

  • Od 10. února není nutné při vstupu na veřejné bruslení nebo při pronájmu ledové plochy prokazovat tzv. bezinfekčnost.
  • Od 19. února by měla být navýšena kapacita veřejného bruslení ze 100 na 500 osob.