Tiskové zprávy
st 17.8.2022 | Jan Vavřina

Další tři roky pro dělostřelce. Filip Pavlík podepsal novou smlouvu

Extraligová i hradecká stálice pokračuje pod Bílou věží! Filip Pavlík se před ročníkem 2017/18 přesunul z Litvínova do východočeské metropole, kde se stal ihned pevnou součástí defenzivy. V dresu se lvem na prsou odehrál již pět kompletních sezon a přidá minimálně další tři. S Mountfieldem HK se totiž domluvil na novém kontraktu, který vyprší v létě 2025.

Zodpovědnost, konzistentní výkony, obávaná rána golfem, přínos na ledě i v kabině – to jsou hlavní atributy, které zdobí třicetiletého zadáka a za které si vysloužil také „A“ na svůj dres.

Hráč s nejtvrdší extraligovou ranou bude na soutoku Labe s Orlicí působit i nadále, což těší generálního manažera Aleše Kmoníčka. „Filip projevil zájem zůstat v Hradci co nejdéle, přestože měl ještě kontrakt na příští sezónu. Jelikož se jedná o jednoho z našich nejlepších obránců, který každý rok patří i mezi nejlepší v rámci extraligy, velmi rychle jsme se dohodli. Jsem moc rád, že Filip spojil svou další budoucnost právě s naším klubem,“ těší člena vedení klubu.

Profil Filipa Pavlíka

Filip Pavlík se narodil 20. července 1992 v Třebíči, nicméně své první hokejové kroky učinil v Třinci, kde vyrostl nejen hokejově. Barvy Ocelářů hájil ve výběru do 18 let i v kategorii juniorů. V této době také s pravidelností procházel mládežnickými reprezentacemi. První extraligové starty v třineckém dresu zapsal do svých statistik v ročníku 2011/12. Většinu sezóny ale strávil v prvoligovém Ústí nad Labem, které dokráčelo až do finále soutěže. V klubu působil i v následující sezóně, kdy si také zapsal start v KHL v dresu pražského Lva.

V roce 2013 se přesunul do Litvínova, kde si postupně vybudoval silnou pozici. Přelomovou se stala již sezóna 2014/15. V základní části si připsal 25 bodů, které z něho společně s Karlem Kubátem dělaly neproduktivnějšího beka týmu. „Kácovi“ se dařilo i v play off, kde Vervě pomohl k mistrovskému titulu šesti body. V následujícím ročníku se ale Litvínovu nedařilo a skončil až v baráži. Spolehlivý obránce si však udržoval vysoký standard, v základní části nevynechal ani jedno utkání a zapsal slušných 20 bodů. V další sezóně se Verva opět vrátila do vyřazovacích bojů. V nich si mladého obránce mohli hradečtí fanoušci dobře prohlédnout, neboť právě proti Mountfieldu Litvínov vypadl ve čtvrtfinále.

Pro rok 2017 se upsal Hradci Králové, kde uplatnil svůj důraz a dobrou střelbu. V sezóně 2017/18 byl se 17 plusovými body v tabulce pravdy nejlepším hradeckým bekem, za což si vysloužil i první pozvánku do seniorské reprezentace, kde odehrál šest zápasů. V základní části ročníku 2018/19 nasbíral 29 bodů (10+19) a stal se po Petru Zámorském druhým nejproduktivnějším bekem extraligy. Pyšní se tvrdou střelou, díky čemuž opakovaně zvítězil v projektu Extraligová NEJ. Ze své hole vyslal puk rychlostí 180 km/! Osobně nejpovedenější sezónu v kariéře zakončil v reprezentaci, na mistrovství světa se ale neprobojoval. Mountfield na něj sázel i v ročníku 2019/20, kdy byl s bilancí (7+10) nejproduktivnějším obráncem týmu.

O rok později pařil všestranný bek k největším stálicím. Odehrál všech 52 utkání základní části, a navíc jako jediný z Hradeckých překonal hranici 1000 strávených minut na ledové ploše. V podobném trendu pokračoval i nadále, tentokrát byl ale nucen z rodinných důvodů jeden duel vynechat. Vyrovnal ale své střelecké maximum (10 gólů za sezónu), k němu přidal 13 přesných pasů. Střelecký účet může "Káca" rozšiřovat i v ročníku 2022/23.

Statistiky Filipa Pavlíka