Aktuální zprávy z klubu
po 15.4.2019 | Adam Kodet

27. dubna se koná pátý ročník netradičního MULTI Turnaje

Jste sportovně založení, těšíte se na jaro a jste pro každou zábavu? Tak zpozorněte. 27. dubna se totiž v areálu ZŠ Štefcova koná již pátý ročník MULTI Turnaje, který spolupořádá útočník Mountfieldu HK Jan Berger. Turnaje by se měli zúčastnit i další hráči A-týmu a kromě samotného sportovního klání je připraven i bohatý doprovodný program, soutěže o ceny a další lákadla.

Myšlenka na uspořádání nevšední sportovní akce vznikla už poměrně dávno, což potvrzuje i spolupořadatel Jan Berger. „Před lety jsme se s kamarády z vysoké školy rozhodli, že by to chtělo nějaký pořádný a originální turnaj,“ vysvětluje. Klání se skládá ze čtyř různých sportovních disciplín a zápolí v něm smíšené šestičlenné týmy. „Sami jsme tedy turnaj vymysleli, nás to baví a lidem se to líbí. O podobném turnaji jsem nikde jinde neslyšel,“ usmívá se hokejový bojovník.

O jaké konkrétní disciplíny se jedná? První soutěží je frisbee, kdy je hlavním úkolem týmu správnou taktikou dostat létající talíř za soupeřovu koncovou čáru. Druhou disciplínou je tradiční volejbal. Dále se týmy utkají ve střelbě na basketbalový koš a nakonec v kopech na branku. Tým se musí skládat minimálně ze šesti členů, z nichž by měla být alespoň dvě děvčata. V obou týmových disciplínách musí být totiž na hřišti vždy alespoň dvě dívky. Účastníci budou mít letos opravdu silnou konkurenci, turnaje se totiž zúčastní i další hráči hradeckého A-mužstva. Účast přislíbili Štěpán Havránek, Štěpán Matějček, Jaroslav Pavelka, Radek Pilař a Richard Nedomlel.

Kromě samotných sportovních duelů je pro účastníky i veřejnost připraven bohatý doprovodný program. Mimo jiné se můžou těšit na soutěže na koloběžkách, slackline, badminton a další sportovní hry či střelbu na hokejovou branku. Připraveno bude také lahodné a osvěžující občerstvení. MULTI Turnaj se uskuteční v areálu ZŠ Štefcova v sobotu 27. dubna od 10:00. Veškeré aktuální informace i způsob, jak se přihlásit, naleznete na facebookové stránce události. Přijďte si zasoutěžit proti hokejistům A-týmu a užít si den plný zábavy!