Žáci
so 10.12.2011 | Radek Řehák, Lukáš Souček

V Hradci se konal Memoriál profesora Vladimíra Kobery

Na hradeckém zimním stadionu se konal tradiční mládežnický turnaj pro hráče ročníku 2002. Na Memoriál profesora Vladimíra Kobery byly pozvány týmy HC Bílí Tygři Liberec, HCM Jaroměř a SC Kolín. Hradečtí mladíci nakonec na domácím turnaji získali bronzové medaile.

Průběh turnaje

Hradečtí hokejisté hned v prvním utkání porazili Jaroměř 4:1, ve druhém však nestačili na Kolín, kterému podlehli vysoko 2:8. V posledním utkání nastoupili svěřenci Martina Táborskému proti Tygrům z Liberce. V rozhodujícím zápase Hradec do začátku poslední třetiny držel nadějný vyrovnaný výsledek. Pak ovšem Bílí Tygři třemi góly zápas rozhodli ve svůj prospěch a hradečtí mladíci se museli spokojit se třetí příčkou.

„Turnaj na domácí půdě se nám vydařil. Jsme spokojen s přístupem kluků. I přes vysokou prohru s Kolínem bojovali a i přes dvě porážky herně za ostatními týmy určitě nezaostávali,“ řekl po turnaji hlavní trenér a zároveň vedoucí sportovních tříd Martin Táborský. Hradec na domácím turnaji nakonec obsadil třetí příčku a získal bronzové medaile.

Výsledky turnaje

HC VCES Hradec Králové vs. HCM Jaroměř 4:1
HC Bílí Tygři Liberec vs. SC Kolín 1:0
HC VCES Hradec Králové vs. SC Kolín 2:8
HCM Jaroměř vs. HC Bílí Tygři Liberec 0:2
SC Kolín vs. HCM Jaroměř 2:1
HC VCES Hradec Králové vs. HC Bílí Tygři Liberec 1:4

Celkové pořadí týmů

1. HC Bílí Tygři Liberec
2. SC Kolín
3. HC VCES Hradec Králové
4. HCM Jaroměř

Branky Hradce

Jakub Naar 2x, Štěpán Heger, Štěpán Králik, Jan Horák, Jan Lebeda, Marian Robouský.