Žáci
ne 1.1.2012 | Jaroslav Zákravský, Martin Voltr

Hradečtí šesťáci obsadili na Memoriálu Filipa Čepa čtvrté místo

V samotném závěru roku 2011 se na Zimním stadionu v Hradci Králové odehrál již 13. ročník Memoriálu Filipa Čepa. Turnaje se zúčastnila přední mužstva žákovské ligy ročníků 2000 a 2001 – České Budějovice, Karlovy Vary, Plzeň, Pardubice, domácí Hradec Králové – a také výběr Paříže. Turnaj nakonec ovládli hokejisté z Pardubic, kterým dokázali jediný bod sebrat hradečtí mladíci.

Konečné pořadí Memoriálu Filipa Čepa

Tým Z V R P Skóre B
1. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5 4 1 0 23:12 9
2. HC Energie Karlovy Vary 5 3 1 1 22:9 7
3. HC Plzeň 1929 5 3 0 2 12:14 6
4. HC VCES Hradec Králové 5 1 2 2 13:18 4
5. HC České Budějovice 5 1 1 3 10:15 3
6. Ath. Club de Boulogne-Billancourt (Fr.) 5 0 1 4 9:22 1

Výsledky hradeckého týmu

Hradec Králové - ACBB 4:3
Branky HK: Müller, Mazura, Jakubec, Pojar

Hradec Králové - Plzeň 0:2

Hradec Králové - Pardubice 6:6
Branky HK: Jakubec 2, Martinec, Růta, Müller, Sajdl

Hradec Králové - České Budějovice 0:4

Hradec Králové - Karlovy Vary 3:3
Branky HK: Sajdl, Jakubec, Mazura

Po každém utkání byli vyhlášeni nejlepší hráči zápasu. Z hradeckých hráčů to byli Václav Pojar, Tomáš Müller, Tadeáš Jakubec, David Voňka a Daniel Dvořák.

Hodnocení hradeckého trenéra Tomáše Martince

„Naše mužstvo nastupovalo bez dvou klíčových hráčů, Petra Poppela (páteř) a od utkání s Pardubicemi zraněného Martina Chvojku (zlomená ruka). I tak výsledek odpovídá našemu výkonu na turnaji. Tato cenná konfrontace s nejlepšími týmy z ligy mladších žáků nám ukázala na některé naše nedostatky, na kterých budeme v budoucnu pracovat!“

Individuální ocenění

Nejlepší brankář: Jiří Černý (Plzeň)

Nejlepší obránce: David Voňka (Hradec Králové)

Nejlepší útočník: Radek Prošek (Karlovy Vary)

Nejproduktivnější hráč: Dominik Chára (Pardubice)

Ocenění hráči obdrželi sošku hokejisty, hokejku, tašku a diplom. Ceny hráčům předávala maminka Filipa paní Čepová a dlouholetý hráč NHL a české reprezentace Jan Hrdina. V soutěži slušnosti zůstal pohár v rukou domácích hráčů, kteří během turnaje obdrželi 14 trestných minut za 7 vyloučení.

Na závěr si vzal slovo Zdeněk Šimoníček (strýc Filipa Čepa), který poděkoval jménem rodiny všem zúčastněným za vzorné chování a důstojný průběh turnaje s pozvánkou na 14. ročník Memoriálu Filipa Čepa.

Hráči a realizační tým děkují všem, kteří se na tomto turnaji podíleli: městu Hradec Králové, HC VCES Hradec Králové, rodině paní Čepové, SOVIS Hradec Králové, PROGRES OCEL Hradec Králové spol. s r.o., KOPA sport, zaměstnancům ZS, restaurace a rozhodčím. V neposlední řadě je za pomoc třeba poděkovat rodičům, kteří v rámci svých možností také přispěli ke zdárnému průběhu turnaje.

Sladkou tečkou za turnajem udělaly zákusky v podobě puků, na kterých měla jednotlivá mužstva čokoládová čísla podle pořadí v turnaji. Zákusky byly v barvách hradeckého klubu a vyrobili je cukráři z restaurace Atlanta v Hradci Králové.