Žáci
po 17.2.2014 | Sanny Muharem

Memoriál Filipa Čepa ovládl Liberec, Hradec skončil na pátém místě

Již patnáctý ročník tradičního turnaje šestých tříd se znovu konal v Hradci Králové. Pod Bílou věží se dohromady představilo pět kvalitních týmů, které mezi sebou svedly zajímavé boje. Královští lvi sice bojovali ze všech sil, nakonec se však museli spokojit až s pátým místem. Memoriál ovládli Tygři z Liberce, kteří nasbírali celkem sedm bodů.

Hned v úvodním zápase na turnaji vyzvali Královští lvi velmi silnou Spartu, které po lítém boji podlehli v poměru 2:4. Druhé utkání se jim už však povedlo podstatně méně, Východočeši si nedokázali poradit s Kometou, od které dostali deset branek.

Poprvé se Hradci podařilo bodovat ve třetím střetnutí, a to proti Kladnu, se kterým remizovali 1:1. Celý turnaj pak završili dalším nerozhodným výsledkem, a to proti celkovému vítězi – Liberci, se kterým hráli 3:3.

Mladíci se však za své výkony rozhodně nemusejí stydět, což potvrzuje i trenér této kategorie Patrik Stehno. „Kromě jednoho zápasu si myslím, že jsme kvalitně obsazený turnaj odehráli dobře,“ konstatuje úvodem.

„V konkurenci těch nejlepších týmů v republice jsme poměrně obstáli. Nejlepší zápas jsme sehráli proti vítězi turnaje v samém konci memoriálu. Jako jediní jsme Liberci dokázali sebrat bod. Chtěl bych nadále poděkovat panu Řehákovi za kvalitně připravený turnaj a rodičům, kteří se na organizaci rovněž podíleli,“ pokračuje Stehno.

Výsledky

1. Bílí Tygři Liberec – 7 bodů
2. HC Kometa Brno – 5 bodů
3. HC Sparta Praha – 4 body
4. Rytíři Kladno – 2 body
5. Královští lvi Hradec Králové – 2 body

Slova zakladatele turnaje p. Šimoníčka

„Filip Čep byl můj synovec. Tehdy v Hradci Králové začínal s hokejem, ještě za trenéra pana Jičínského. Filip Čep byl talent, kterého však bohužel postihla srdeční vada. Věřím tomu, že v dnešní době už by se dala vyřešit bez větších potíží. Filip bohužel na operačním sále zemřel. Bylo to pro mě hodně těžké, po roce jsme se pak dohodli s rodiči, že uděláme memoriál na jeho počest. Můj syn následně také začal hrát hokej a byl zrovna v kategorie šestých a sedmých tříd, řekl jsem si tedy, že to budou hrát tito kluci. Díky bohu kluci vyhráli první ročník, což turnaji na začátku rozhodně prospělo. Teď má velkou tradici, konal se již patnáctý ročník. V republice už to má velký ohlas, účastníci si to zde pochvalují.“

Fotogalerie