Žáci
pá 18.11.2016 | Klára Petrásková, Jan Vavřina

Dvě zlata a dvě stříbra! Hradečtí žáci se domácích turnajů zhostili na jedničku

Ani jeden, ani dva, nýbrž rovnou tři žákovské turnaje hostil v minulých dnech Hradec Králové. A jelikož pod záštitou jednoho z nich spolu bojovaly hned dvě kategorie, dostaly se do akce rovnou čtyři ročníky mladých Hradečáků. Na turnaji O putovní pohár Jaroslava Janečka získala 2. i 3. třída stříbrné medaile, 4. a 5. třída se dokonce v rámci Putovního poháru Vladimíra Kobery, respektive Turnaje profesora Malého radovala z vítězství.

Turnaj profesora Malého – zlato pro 5. třídu

Neděle 13. listopadu patřila v hradecké FORTUNA aréně turnaji 5. tříd. Pod Bílou věž zamířily celky Příbrami, Letňan a Liberce, aby se v rámci turnaje profesora Malého utkaly o pohár pro vítěze. Napínavý průběh celé akce rozsekl až poslední zápas, v němž především díky výborné třetí třetině přehrál Mountfield Příbram 11:4, a zajistil si tak kov ze všech nejcennější. Stříbro si do Liberce odvezli Tygři, bronz získala Příbram a čtvrté skončily Letňany.

Celou akci kvituje i hlavní kouč ročníku 2006 Václav Pánek. „Co se sportovní stránky týče, jsme určitě spokojeni. Nečekali jsme, že bychom turnaj mohli i vyhrát. Kluci nechali na ledě všechno, snažili se a byl vidět týmový duch, což hodně oceňuji. Chtěl bych poděkovat vedoucím i rodičům, kteří také přispěli k úspěchu svým dílem,“ vzkazuje mládežnický trenér.

Zápasy Hradce Králové

Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 2:2
Mountfield HK – HC Letci Letňany 6:2
Mountfield HK – HC Příbram 11:4

Konečné pořadí

1. Mountfield HK
2. Bílí Tygři Liberec
3. HC Příbram
4. HC Letci Letňany

O pohár Vladimíra Kobery – 4. třída získala také zlato

Jako první byl ale na programu turnaj pro hráče ročníku 2007, jenž se uskutečnil 5. listopadu. Lvi se postupně utkali s pražskými celky Slavie a Sparty a nakonec změřili síly s libereckými Bílými Tygry. Průběh dne byl napínavý a o vítězi nebylo rozhodnuto až do posledního klání, v němž domácí mladíci sehráli s Libercem přímý souboj o celkové prvenství. Utkání zvládli lépe právě Východočeši, kteří si po výhře 6:2 připsali potřebné dva body do tabulky a díky lepšímu vzájemnému zápasu jim tak i čtyři body stačily k tomu, aby mohli nad hlavu pozvednout pohár pro vítěze. Druhý skončil Liberec, třetí byla Sparta a na čtvrtém místě se umístila Slavia.

Akci si užili nejen hráči, ale také rodiče a realizační týmy, což potvrzuje Patrik Stehno – hlavní trenér 4. třídy. „S turnajem jsem nadmíru spokojený. Vůbec poprvé se hrál letos na velkém kluzišti, v předchozích ročnících šlo o minihokej. Zkusili jsme novou variantu a bylo to super. Jsme rádi, že dorazily kvalitní týmy a že všechny zápasy turnaje byly vyrovnané. Sehrála se výborná utkání, pro kluky to byla nová zkušená a nové zážitky. Se všemi týmy jsme předvedli výborný výkon, až na zápas proti Spartě, kde jsme měli trošku problémy s bruslením a kdy si kluci mysleli, že to po předchozí vysoké výhře půjde samo. Celkově byl ale turnaj, všechno se mi líbilo,“ hlásí trenér mládežnických kategorií Mountfieldu HK.

Zápasy Hradce Králové

Mountfield HK – HC Slavia Praha 5:1
Mountfield HK – HC Sparta Praha 2:6
Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 6:2

Konečné pořadí

1. Mountfield HK
2. Bílí Tygři Liberec
3. HC Sparta Praha
4. HC Slavia Praha

O pohár Jaroslava Janečka – stříbro pro 2. i 3. třídu

Minihokejový turnaj Jaroslava Janečka přivítal 6. listopadu hned dvě žákovské kategorie, konkrétně ročníky 2008 a 2009. V obou případech spolu souboj o medaile svedla tatáž mužstva, a to domácí Mountfield, Jihlava, České Budějovice, Olomouc a Liberec. Zajímavostí bez pochyby je, že v případě obou kategorií vypadalo celkové umístění týmů naprosto totožně. První místo získala Olomouc, šest bodů pak vyneslo druhou příčku Hradci. Bronzové medaile si odvezli liberečtí Tygři, Budějovice se umístily na místě čtvrtém a pátou pozici obsadila Jihlava.

Trenérem těchto kategorií je Petr Koreček, který vysekl velkou pochvalu rodičům a vedoucím za organizaci. „Z mé strany panuje maximální spokojenost, a to po herní i organizační stránce. Ročník 2008 neprohrál, měl dvě remízy, kluci narození v roce 2009 prohráli jen s Olomoucí, zbytek vyhráli. U těchto kategoriích jsou podobné turnaje jen o hře a radosti, není to žádný výsledkový stres, medaile dostali všichni kluci. Velké poděkování patří vedoucím ročníku 2008 a rodičům hradeckých kluků, kteří se o všechno postarali, zajistili pro všechny hráče upomínkové předměty, každý tým dostal do šatny občerstvení, které připravily maminky. S organizací se nemáme rozhodně za co stydět, podle mě to byla jedna z nejlepších podobných akcí, jakou jsem zažil,“ říká bývalý ligový hráč, který se stará a nejmenší hradecké bruslaře.

Zápasy Hradce Králové 2008

Mountfield HK – HC Motor České Budějovice 13:5
Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 6:6
Mountfield HK – HC Dukla Jihlava 16:7
Mountfield HK – HC Olomouc 8:8

Konečné pořadí 2008

1. HC Olomouc
2. Mountfield HK
3. Bílí Tygři Liberec
4. HC Motor České Budějovice
5. HC Dukla Jihlava

Zápasy Hradce Králové 2009

Mountfield HK – HC Motor České Budějovice 9:5
Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 10:5
Mountfield HK – HC Dukla Jihlava 6:2
Mountfield HK – HC Olomouc 3:10

Konečné pořadí 2009

1. HC Olomouc
2. Mountfield HK
3. Bílí Tygři Liberec
4. HC Motor České Budějovice
5. HC Dukla Jihlava

Tyto akce finančně podpořilo Statutární město Hradec Králové a Královéhradecký kraj.