Aktuální zprávy z klubu
po 2.1.2017 | Klub

36 000 korun pro Fandu! V lednu společně skórujeme pro Pepíka

V prosinci představil hokejový klub Mountfield HK nový charitativní projekt s názvem Skóruj pro... Za první měsíc vstřelili hradečtí hokejisté v Tipsport extralize a na Spengler Cupu celkem 26 gólů, naši skvělí příznivci tak na konto Františka Jančury přispěli 26 000 korunami, dalších 10 000 korun přidali samotní hráči. Během celého ledna budeme společně skórovat pro malého Pepíka, který se narodil s Downovým syndromem.

Mountfield odehrál v prosinci jen osm utkání, ovšem střelecky se mu dařilo. Kromě zápasu s Kanadou na Spenglerově poháru vstřelil pokaždé minimálně tři góly a v projektu Skóruj pro... se po každém puku jen zaprášilo. Pro pětiletého Františka Jančuru, jenž trpí dětskou mozkovou obrnou, tak hradečtí fanoušci nasbírali dohromady 26 000 Kč. Nyní budou pomáhat dalšímu z hendikepovaných dětí, o které se stará Středisko rané péče Sluníčko.

Jaký je pricip celé akce? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK v Tipsport extralize, vystaví klub jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk si můžete za 1 000 Kč pořídit, přičemž celá částka půjde na konto daného dítěte.

Každý puk si můžete zarezervovat doslova pár vteřin poté, co některý z hradeckých hráčů vstřelí gól, a to na webu Mountfieldu HK v sekci Skóruj pro.... Navíc k puku obdržíte dvě vstupenky na sezení na vybrané domácí utkání a také fotografii, na které budete s celým A-týmem. Hlavní odměnou je ale pomoc dítěti, které to opravdu potřebuje!

Skóruj pro Pepíka!

Pepík se narodil s Downovým syndromem. Celý jeho vývoj je opožděný, na zvládnutí různých dovedností potřebuje více času než jeho vrstevníci. Celá rodina se snaží posunout Pepíka dál. Spolupracuje se Střediskem rané péče Sluníčko, informace získává také od jiných rodin, které mají dítě s tímto syndromem. Sdílení problémů je pro každou rodinu, která má dítě s postižením, velmi důležitá.

Pepík nyní navštěvuje speciální školku, příští rok už z něho bude školák ve speciální škole. Maminka by získané peníze ráda využila na psychorehabilitační pobyt, který organizuje Středisko rané péče Sluníčko, a na letní rekondiční pobyt se Společností Downsyndrom.

K tomu chtějí Pepíkovi pomoci hokejový klub Mountfield HK, společnost eSports.cz a také hradečtí fanoušci. Skóruj proto pro Pepíka i ty!