Aktuální zprávy z klubu
út 12.6.2018 | Redakce

Králové pažitu! Hokejisté s dětmi v zádech vyhráli na Novém Hradci v penaltách

Stovky fanoušků si ani letos nenechaly ujít pohodové odpoledne na Novém Hradci Králové. Hokejisté Mountfieldu se znovu utkali s místními fotbalisty a na tradici navázali dalším vítězstvím, o němž po remíze v 70 minutách rozhodli v penaltách. Dětem i dospělým pak udělali radost také autogramiádou.


Předloni výhra na penalty, loni gólem z poslední minuty. Letos přidali hradečtí hokejisté na šňůrku úspěchů další korálek, znovu to ale bylo velké drama. Mountfield šel třikrát do vedení zásluhou Jaroslava Pavelky, Petra Zámorského a Štěpána Matějčka, herně aktivnější domácí fotbalisté ale třikrát vyrovnali. V penaltách, k nimž nastoupily kompletní sestavy, ale už znovu ukázali víc umu (i potřebného štěstí) hokejisté!

„Zápas byl docela vyrovnaný, myslím, že mu slušela remíza. A penalty se přiklonily na naši stranu. Jsme rádi, že jsme vyhráli a máme před sezonou první vítězství,“ culí se jeden ze střelců Pavelka. Ne že by o výsledek nějak zvlášť šlo, ale přece jenom, pro soupeře může být další porážka na jejich terénu poměrně hořká... „Už se jim to asi moc nelíbilo. Před zápasem říkali, že už nechtějí prohrát ani remizovat,“ pokračuje dobře naložený brankář.

Tedy brankář v hokeji, abychom byli přesní. Ve fotbale hrál Jaroslav Pavelka odmalička v poli. „Střední zálohu, takže jsem měl balon dost na noze,“ upřesňuje. „Fotbal mě vždycky bavil, hrával jsem hokej i fotbal. Za Sokol Vítězná, takovou vesničku kousek od Dvora Králové. V sedmé třídě jsem se rozhodoval, co budu hrát dál, a vybral jsem si hokej.“ Vzhledem k tomu, že za pár let to dotáhl do hokejových reprezentací, se sluší říct: Dobrá volba!

Teď už fotbalu moc nedá, což je vzhledem k napjatému programu každého profesionálního hokejisty pochopitelné. „Navíc jsem měl zranění kolene, takže už si na jiné sporty dávám pozor. Je to trochu nebezpečné,“ doplňuje Pavelka.

Nic to u něj ovšem nemění na skutečnosti, že si s míčem rozumí. A taky že má čuch na góly. Vždyť v sobotním duelu na hřišti Černilova skóroval dokonce třikrát! „Kluci mi to připravili a třetí gól byl z penalty, protože chtěli, abych měl hattrick. Byla to fajn akce na počest malého kluka, který bohužel zahynul. Je hezké, že se na něj takhle vzpomíná. Byla tam i spousta malých talentovaných hráčů,“ říká Pavelka, jenž na akci rovněž vydražil svou brankářskou hokejku na podporu dobré věci.

A rovněž pondělní odpoledne na Novém Hradci bylo spojené s příspěvkem pro dětskou onkologii ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Byť na akci nedorazil kompletní tým Mountfieldu, fanoušci se dobře bavili. „Počasí vyšlo, přišlo hodně lidí, takže znova super akce,“ kvituje východočeský odchovanec.

Vůbec největší radost měly děti. Ty si užily především penalty, během kterých hlasitě fandily hráčům přímo z trávníku. A po každém proměněném pokusu střelce s euforií obklopily.

„Je to krásné, když vás podporují. Když jdete na tu penaltu a řvou vaše jméno. Jsme rádi, že jim můžeme udělat radost. Teď jsme tady pro ně. Můžeme se s nimi vyfotit, podepsat jim kartičky, a ony budou šťastné. Proto taky ten sport děláme, abychom udělali radost malým dětem i ostatním lidem,“ vzkazuje sympaticky Jaroslav Pavelka.

FC Nový Hradec Králové – Mountfield HK 3:3, na penalty výhra MHK

Branky: 16. Přiklopil, 41. Mihulka, 60. G. Bendig – 6. Pavelka, 29. Zámorský, 48. Matějček.

FC Nový Hradec Králové: Sedláček – David, G. Bendig, Bonhard, Berger, Linder, T. Matějka, Vopálka, Jindra, J. Bendig, Hodač, Mihulka, Vik, Šmíd, Nepl, Přiklopil.

Mountfield HK: R. Pavlík – Bezúch, Matějček, Muška, Pavelka, Linhart, Pilař, Berger, Havránek, F. Pavlík, Zámorský, Miškář, Borovec.

Fotogalerie