Aktuální zprávy z klubu
so 25.8.2018 | Lukáš Foff

Nafukovací skluzavka zchladila v parném nedělním vedru také hráče Mountfieldu HK

V neděli 19. srpna během dopoledne vyrostla na panelce na Novém Hradci obří nafukovací skluzavka. Akce s názvem Slide Czech zavítala po dvou letech také do své domoviny a účastnil se jí také klub Mountfield HK. Ten byl součástí doprovodného programu. Na místě byl náborový stánek, branka na otestování střeleckých schopností či sníh na ochlazení organismu. Celé akce se mimo jiné zúčastnili také hráči A-týmu Radovan Pavlík, Jan Berger a Daniel Dvořák.


U stánku se během dne protočilo hodně lidí. Velký zájem byl zejména o zchlazení sněhem, z čehož se místy vyklubala pěkná sněhová bitva. Byla zde také možnost vyzkoušet si hokejovou výstroj a zastřílet si v ní na připravenou bránu. Děti, které mají zájem o hraní ledního hokeje v hradecké organizaci, obdržely letáčky s instrukcemi, jak postupovat dál a mohly si také vzít podepsané kartičky s hráči.

Východočeští hokejisté ale nestáli pouze u stánku. Nafukovací skluzavku, která může dosahovat až tří set metrů, také řádně ozkoušeli. V parném horku to pro ně bylo příjemné osvěžení. „Celá akce byla hrozně zajímavá a jsem moc rád, že jsem si skluzavku mohl vyzkoušet. Zapůjčili jsme si kruhy a jezdili jsme na nich,“ přibližuje hradecký rodák Jan Berger detaily akce.

Ta přilákala několik stovek slajderů a spousta dalších lidí se přišla alespoň podívat. Podle ohlasů se Slide Czech v Hradci velmi povedl. „Počasí bylo parádní a překvapil mě obrovský zájem lidí. Panovala tam skvělá atmosféra a moc jsem si to užil,“ hlásí hráč, který bude v sezóně oblékat číslo 13.