Žáci
čt 8.11.2018 | Adam Kodet

Nejmladším Lvům se vydařil domácí turnaj, brali první a druhé místo

Jako již tradičně se na podzim na soutoku Labe a Orlice konal turnaj O putovní pohár Jaroslava Janečka, v rámci něhož změřili síly mladí hokejisté druhých a třetích tříd. Pozvání tentokrát přijaly celky z Letňan, Liberce a Pardubic, domácímu týmu se však dařilo ze všech nejlépe. Hráči ročníku 2010 skončili v tabulce druzí, jejich mladší kolegové z ročníku 2011 ztratili pouze bod a svou skupinu ovládli.

Žáci třetích tříd, tedy ročníku 2010, nastoupili nejprve do zápasu proti Pardubicím, ve kterém se Lvům povedlo porazit východočeského rivala 8:7. Pro hokejisty tohoto ročníku se jednalo se o vůbec první výhru proti Dynamu. Stejným poměrem si Hradec poradil i s letňanskými Letci a v posledním zápase se tak mohl utkat s Bílými Tygry z Liberce o celkové prvenství. Zápas bohužel Mountfield prohrál 5:7, i tak ale skončil na krásném druhém místě.

Hlavní trenér ročníku 2010 je s umístěním svých svěřenců spokojený. „ S výkonem jsem spokojen, kluci hráli jako jeden tým a táhli za jeden provaz, což vždycky znamená, že v kabině je výborná parta. Myslím, že si zápasy moc užívali, bylo vidět jak je hokej baví a že nechtějí vypustit žádný souboj, přijít o kotouč ani dostat gól,“ pěje na své svěřence slova chvály.

Hradecký kouč také potvrzuje, že turnaj splnil očekávání. „Můžeme být všichni spokojení, jak trenéři, tak hráči a rodiče, všichni jsme si turnaj užívali na 100%. Pozvali jsme kvalitní týmy a zápasy byly hodně vyrovnané, o což nám šlo,“ vysekává pochvalu také soupeřům. Zároveň ocenil i dobrou organizaci akce. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na turnaji podíleli, vše bylo perfektně připravené. Kromě hráčů nemůžu zapomenout pochválit ani rodiče za hlasitou podporu,“ připomíná závěrem neméně důležitý aspekt.

Zápasy Mountfieldu HK, ročník 2010

Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice 8:7
Mountfield HK – HC Letci Letňany 8:7
Mountfield HK – HC Bílí Tygři Liberec 5:7

Tabulka ročníku 2010

1. HC Bílí Tygři Liberec
2. Mountfield HK
3. HC Dynamo Pardubice
4. HC Letci Letňany


Hokejistům druhých tříd se vedlo dokonce ještě lépe. V prvním zápase přejeli Dynamo 12:6, v dalším po velké přestřelce remizovali s výběrem z Letňan 9:9. V posledním utkání si ale Hradečtí žáčci spravili chuť. Soupeře z Liberce přehráli jasně 8:3 a dokráčeli k celkovému triumfu. Hráči Mountfieldu dali do zápasů opravdu vše, skvělé výkony předvedli oba brankáři Daniel Veverka a Matyáš Křelina. Ač tomu některé výsledky neodpovídaly, turnaj byl opravdu vyrovnaný, o to je hradecké vítězství cennější.

Ročník 2011 má na starosti trenér Patrik Stehno, který ocenil hlavně předvedený výkon hráčů. „Myslím, že nejde tolik o to, zda jsme skončili první nebo čtvrtí. Mám radost, že všechna utkání byla vyrovnaná a kluci si zahráli pěkné zápasy,“ vysvětluje a dodává, že s týmem je stále na čem pracovat. „Jsem rád, že nám tento turnaj ukázal, že se zlepšujeme. Dokážeme hrát hezká, vyrovnaná utkání a zvládneme je i dotáhnout do vítězného konce. Dovednostně a bruslařsky se dokážeme všem vyrovnat, ale ještě nás čeká hodně práce,“ hodnotí žákovský lodivod.

Z organizačního hlediska se turnaj podle něj povedl na výbornou. „Turnaj splnil očekávání na maximum. Snažili jsme se vytvořit koncept, kdy si děti zahrají v co nejkratším čase co nejvíce utkání. Myslím, že jsme to zvládli velmi dobře,“ kvituje a závěrem chválí jak hráče, tak diváky z řad rodičů. „Odezva byla výborná. Jsem rád, že se nám podařilo vyhrát právě domácí turnaj, kde děti měly celé rodiny, které jim přišli fandit. V této kategorii to není o výsledcích, ale je moc fajn vidět radost dětí z poháru a medailí. Já osobně jsme velmi spokojený a chtěl bych kluky pochválit,“ dodává Patrik Stehno.

Zápasy Mountfieldu HK, ročník 2011

Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice 12:6
Mountfield HK – HC Letci Letňany 9:9
Mountfield HK – HC Bílí Tygři Liberec 8:3

Tabulka ročníku 2011

1. Mountfield HK
2. HC Dynamo Pardubice
3. HC Letci Letňany
4. HC Bílí Tygři Liberec