Žáci
ne 2.12.2018 | Jan Vavřina, Filip Novák

Turnaj profesora Malého ovládl znovu Hradec Králové

Již 4. ročník Turnaje profesora Malého se konal v ČPP Aréně 25. listopadu. Na východ Čech zavítaly sousední Pardubice, České Budějovice a Slavia Praha, aby změřily síly s domácím Mountfieldem HK. Týmy složené z hráčů ročníku 2008, tedy 5. třídy, porovnaly své síly systémem každý s každým. Nejlépe z těchto soubojů vzešel domácí celek, který neztratil ani bod a obhájil loňské prvenství!

V malé hale se k prvnímu zápasu postavili hráči domácího celku proti rivalovi z Pardubic. Lvi si se svým sokem poradili 5:2 a slavili tak první vítězství. Druhé přidali proti Slavii Praha, kterou deklasovali 12:1. Třetí bitva proti Českým Budějovicím byla předčasným finále a zvládl ho lépe Mountfield HK, který porazil svého soupeře 5:2 a mohla vypuknout velká radost. Hráči Hradce Králové si užili oslavu prvního místa a také obhajobu zlata z minulého ročníku.

S turnajem byl Petr Koreček jakožto hlavní kouč domácích nadmíru spokojen. „Byla to super akce, z našeho týmu si zahráli všichni kluci. Co se týče výsledků, samozřejmě mě těší vyhrát turnaj na domácím ledě, ale nepřeceňujeme to. Vždycky je lepší vyhrát než prohrát, ale o výsledky v této kategorii na prvním místě nejde. Co mě těší, že to kluky baví a chovají se k sobě slušně,“ vypráví trenér ročníku 2006.

Celou akci zaštiťuje profesor Jaroslav Malý, senátor České republiky, který se coby lékař staral v minulosti o zdraví hradeckých hokejistů, a má tak k hokeji stále blízko. „Je super, že pan profesor, který nás před více než dvaceti lety ošetřoval, se nadále angažuje také v hokeji. Je to osobnost v oblasti medicíny a vzdělání, navíc senátor České republiky. Je to hrozně pozitivní, více takových lidí,“ přeje si bývalý hráč Hradce Králové.


A co na již pravidelný turnaj říká přímo prof. Jaroslav Malý? „Bylo to vydařené setkání a připomnělo mně to mých 20 let strávených na hokejovém stadionu. Jenom ti bývalí junioři a hráči zde byli v roli trenérů a otců současných žáčků. Doufám za rok v 5. ročník,“ přeje si osobnost, která turnaji své jméno propůjčuje.

Zápasy Hradce Králové

Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice 5:2
Mountfield HK – HC Slavia Praha 12:1
Mountfield HK – HC Lvi 2009 České Budejovice 5:2

Konečné pořadí

1. Mountfield HK – 6 bodů
2. HC Lvi 2009 České Budejovice – 4 body
3. HC Slavia Praha – 2 body
4. HC Dynamo Pardubice – 0 bodů