Tiskové zprávy
st 30.1.2019 | Klub

Mountfield HK reaguje na události z derby

Na základě událostí z utkání 39. kola Tipsport extraligy mezi týmy Mountfield HK a HC Dynamo Pardubice chce hradecký hokejový klub vyjádřit svůj postoj a přichází se souborem dalších opatření, která mají v budoucnosti podobným excesům zabránit.

  1. Oba návštěvníci utkání, kteří napadli trenéra hostujícího týmu Ladislava Lubinu, se sami přihlásili vedení hradeckého klubu a zúčastnili se konstruktivního jednání za účasti zástupců pořadatelské služby. Těmto dvěma viníkům byl ze strany Mountfieldu HK udělen zákaz vstupu na domácí zápasy klubu do konce soutěžního ročníku 2018/19 a podmínečný zákaz vstupu na domácí zápasy klubu v soutěžním ročníku 2019/20. Případnou pokutu, kterou klub obdrží od Disciplinární komise Tipsport extraligy, bude vymáhat právě po těchto dvou osobách.
  2. Další dvě osoby se po konci utkání dopustily vhození předmětů na členy hostujícího týmu. Vzhledem k tomu, že klub musí neustále řešit problémy s vhazováním odpadků včetně kelímků na ledovou plochu a aktéry utkání, zejména realizační tým hostujících mužstev, je klub připraven zakázat vnášení občerstvení do hlediště. Vedení klubu proto nabádá diváky k tomu, aby se tohoto nevhodného chování vyvarovali. Také v tomto případě bude klub vymáhat případné škody po těchto dvou osobách, které byly rovněž identifikovány.
  3. Klub intenzivně řeší a bude řešit způsob zabezpečení příchodu a odchodu všech aktérů utkání na a z ledové plochy. Vzhledem ke konstrukci hradeckého zimního stadionu je tato otázka velice složitá a nelze ji vyřešit v horizontu dní. Klub se proto bude snažit vymyslet provizorní řešení pro zbytek této sezóny a do příštího ročníku se pokusí maximálně zabezpečit prostory (pod sektorem na stání), kterými hráči i další aktéři utkání přichází a odchází na jednotlivé třetiny.
  4. Vzhledem k výše uvedeným incidentům budou od 40. kola Tipsport extraligy pořadatelé po vzájemné dohodě s členy realizačního týmu hostujícího celku doprovázet tyto osoby na hráčskou lavici a z ní v naddimenzovaném počtu nebo jim jako doposud doporučí využít možnost jít přes ledovou plochu tak, aby se neopakovala situace z východočeského derby.
  5. Mountfield HK zároveň posílí bezpečnostní kamerový systém na zimním stadionu, a to i přesto, že současný kamerový systém je standardní a splňuje požadované bezpečnostní předpisy.