Ohlasy k zápasu
pá 11.10.2019 | Jan Brůna

Nováček Kevin Klíma: Nabídnutou šanci musím využít

Hráči Mountfieldu HK si spravili chuť, po třech extraligových prohrách v řadě totiž pokořili doma Mladou Boleslav 2:0. Lvy poslal do vedení ve 25. minutě Lukáš Cingel, jeho spoluhráči po zbytek zápasu těsný náskok kontrolovali a nakonec ho ještě vylepšili. Pod Bílou věží se poprvé představil Kevin Klíma, jenž po utkání hovořil nejen o svém příchodu do Hradce.

Máte za sebou první domácí duel za hradecký klub. Jaká to byla premiéra?
S Jordannem Perretem a Paulou (Matejem Paulovičem) ve formaci se mi hrálo dobře. Celý zápas jsme ale makali jako jeden tým a dřeli jeden za druhého. Od začátku jsme byli dominantní na puku a pomáhali si.

Bylo to pro vás proti Bruslařům v něčem složité? Přeci jen jste pořád v týmu nováčkem…
Neřekl bych, že to bylo nějak zvlášť těžké. Mountfield je asi šestý tým, za který nastupuji během posledních dvou let, takže už jsem si zvykl, i když bych se konečně někde chtěl usadit. Jsem ale rád, že jsem hned dostal šanci, teď ji musím využít.

Úvodní třetina působila velmi vyrovnaně, vy jste se ale i tak dostali do mnoha zajímavých úniků…
Ano, ale nebyli jsme překvapeni, že jsme dostali tolik prostoru. Chtěli jsme se hlavně prezentovat pořád stejně a jet naplno. Když hrajete dobře dozadu a jako tým, šance přijdou samy.

Ve druhé části jste už využili přesilovou hru a skórovali. Jak ta situace vyplynula?
Conor (Allen) šikovně přihrál Paulovi a ten se do toho opřel. Puk se ale naštěstí odrazil k Cingimu (Lukáši Cingelovi), který to tam fláknul.

„Byl to skvělý zážitek, podobný výjezd jsem nikdy předtím nezažil. Rád bych si to někdy zopakoval!“

33 Kevin Klíma (o cestě vlakem do Grazu)

V poslední periodě jste přidali další branku a Boleslav už prakticky k ničemu nepustili. To se určitě musí hrát příjemně, že?
Za druhý gól jsme určitě byli rádi, ale nesměli jsme polevit v našem stylu, abychom náhodou nepustili soupeře zpět do zápasu.

Ještě k vašemu nedávnému nedávnému příchodu... Jak se to vůbec celé seběhlo?
Sparta se zkrátka domluvila s Hradcem, že sem přijdu do konce roku na hostování. Nejsem tu tak dlouho, abych mohl porovnávat rozdíly. Zatím se ale necítím vůbec zklamaný, že jsem musel z Prahy odejít, naopak si to tady užívám.

Do Hradce jste dorazil v pondělí a hned další den jste s mužstvem absolvoval trip do Grazu. Jak moc hektický týden to pro vás byl?
Určitě to bylo hektické, ale jsem rád, že jsem mohl s klukama hned vyrazit do Rakouska a strávit s nimi celou cestu. Byl to skvělý zážitek, podobný výjezd jsem nikdy nezažil. Rád bych si to někdy zopakoval!

Jak jste zatím stihl zapadnout do týmu?
Kluci mě hned vzali mezi sebe a cítím se dobře. Je tu skvělá parta, za což jsem velice rád. Hrajeme hokej, který mi ideálně sedí – nic nevymýšlet a rychle nahoru.