Aktuální zprávy z klubu
st 24.11.2021 | Klub

A-tým hlásí 100% proočkovanost. Přidejte se k nám!

Přestože si všichni přáli, aby letošní sezóna proběhla bez restrikcí a zdravotní situace ve společnosti se uklidnila, opak je bohužel pravdou. Od pondělí 22. listopadu platí pro veřejnost nová pravidla pro vstup na stadiony, až na výjimky je nutné se prokázat potvrzením o prodělání nemoci nebo dokončeném očkování. Právě A-tým Mountfieldu HK může jít v tomto příkladem, očkování proti onemocnění Covid-19 absolvovali kromě členů vedení klubu také všichni hráči i realizační tým A-mužstva.

Loňská a letošní extraligová sezóna, to je jako noc a den. Alespoň co se týče podpory fanoušků a atmosféry na jednotlivých stadionech. Snad všichni účastníci zápasů se shodli na tom, že hokej bez fanoušků, to prostě není ono. Nikdo už nechce zažít prázdné tribuny a to prazvláštní ticho, které se z nich linulo.

Aby se historie v tomto neopakovala, existuje jediná cesta – dodržování platných opatření a nařízení, obezřetnost a hlavně vytvoření kolektivní imunity skrze očkování. Mountfield HK se v tomto snaží jít příkladem. Všichni hráči A-mužstva, členové realizačního týmu i klubového managementu ho již absolvovali.

Rostoucí čísla nakažených, momentální vážná situace ve společnosti i zdravotnických zařízeních zapříčinily, že bylo nutné opět sáhnout k určitým restriktivním opatřením. Na hokej se tak na základě nastavených pravidel ministerstva zdravotnictví dostanou pouze fanoušci, kteří v uplynulých 180 dnech prodělali onemocnění Covid-19, nebo jsou proti němu očkovaní. PCR test mohou využít už jen osoby mladší 18 let, osoby se zahájeným očkováním nebo osoby, které ho ze zdravotních důvodů absolvovat nemohou.

Snahou všech klubů i fanoušků by mělo být, aby se situace postupně vrátila do normálu, aby se následky nemoci dotkly co nejmenšího počtu osob a abychom si i nadále mohli všichni společně užívat špičkový hokej na extraligových stadionech. Pomoci tomu může každý z nás svou zodpovědností vůči sobě samému i ostatním – dodržováním platných pravidel a pokud to lze, tak očkováním.

Podmínky vstupu veřejnosti na stadion podle aktuálně platných pravidel:

  • osoby nevykazují klinické příznaky onemocnění Covid-19, přičemž:
  • osoby mladší 12 let se nemusejí prokazovat dokladem o tzv. „bezinfekčnosti“,
  • osoby ve věku od 12 do 18 let vč. mají vstup na stadion povolen pouze pokud prodělaly onemocnění Covid-19 v posledních 180 dnech, nebo mají dokončené očkování proti onemocnění Covid-19, nebo se u vstupu prokáží negativním výsledkem PCR testu, který musí být proveden nejdříve 72 hodin před vstupem na stadion,
  • osoby starší 18 let mají vstup na stadion povolen pouze pokud prodělaly onemocnění Covid-19 v posledních 180 dnech, nebo mají dokončené očkování proti onemocnění Covid-19, nebo jsou tzv. ve fázi zahájeného očkování (viz bod I odst. 17. Opatření) a prokáží se u vstupu negativním výsledkem PCR testu, který musí být proveden nejdříve 72 hodin před vstupem na stadion.
  • I nadále je nutné dodržovat také veškerá další platná protiepidemiologická opatření včetně nošení ochrany dýchacích cest (respirátor nebo obdobný prostředek).