Fanoušci
st 2.9.2020 | Natálie Fišerová

Akce Poklad na Stříbrném rybníku se opět vydařila

V sobotu 29. srpna se Mountfield HK zúčastnil dalšího ročníku akce Poklad na Stříbrném rybníku. Návštěvníci měli možnost od 14 hodin zavítat do stánku hradeckého hokeje a vyzkoušet si zde své hokejové dovednosti. Po celou dobu na ně dohlíželi hradečtí mladíci z dorostu a juniorky. V průběhu akce také probíhal nábor do kurzu ledního hokeje.

Současná situace nepřekazila konání akce, pouze ji odsunula na konec srpna a bylo nutné dodržovat některá opatření. „Akce byla oproti minulým letům ovlivněna různými nařízeními, která momentálně jsou. Ale myslím si, že organizátoři se s tím popasovali dobře. My jsme dokázali vytvořit standardní stánek, který jsme vždy měli,“ je rád kouč Patrik Stehno.

Účastníci akce mohli navštívit stánek Mountfieldu, kde na ně čekali hradečtí trenéři mládeže a popisovali jim, jak fungují kurzy ledního hokeje. „Bylo fajn, že návštěvníci procházeli mezi všemi stánky. My jim měli možnost vysvětlit, jak bude fungovat náš kurz ledního hokeje pro letošní sezónu. Mohli se zeptat na to, co je zajímalo, a děti si mohly zastřílet na branku nebo si vyzkoušet výstroj,“ popisuje hlavní trenér 1. třídy.

„Hokej nabízí všestrannou přípravu, ne pouze bruslení na ledě.“

Patrik Stehno (o tom, proč začít hrát hokej)

Trenéři se rodičům především snažili ukázat, proč hrát právě hokej. „Pokoušeli jsme se rodičům vysvětlit, že hokej není tak náročný sport. Mnohdy jsme slýchali, že je to drahé a časově náročné. Přibližovali jsme jim hokej jako celek. Děti mají čas i na jiné aktivity. Zároveň se jim v trénincích mimo led snažíme dopřát i jinou pohybovou aktivitu. Hokej nabízí všestrannou přípravu, ne pouze bruslení na ledě,“ vysvětluje Patrik Stehno.

Tentokrát na akci vystřídali A-tým hradečtí dorostenci a junioři. „Jsem moc rád, že se do akce zapojili kluci z dorostu a juniorky a přišli nám pomoct. A doufám, že účastníci, kteří nás navštívili, dorazí i na náš kurz ledního hokeje. Pro nás to byla v podstatě jediná náborová možnost, jak se potkat s rodiči a dětmi. Doufáme, že se kurz ledního hokeje rozběhne 24. září v hojném počtu, jako tomu bylo dříve,“ přeje si třicetiletý nadějný trenér.

Návštěvníci si mohli vyzkoušet nejrůznější aktivity, kromě toho si mohli odnést domů také kartičky s podpisy hokejistů A-mužstva. „Hráči nám podepsali kartičky předem. Děti o ně tedy nepřišly, ale neměly přímý kontakt s hráči. Věřím, že se vše zklidní, a budou se s nimi moct potkat na zimním stadionu,“ zakončuje bývalý útočník Patrik Stehno.