Tiskové zprávy
so 26.2.2022 | Jan Vavřina

Bojovníci zůstávají! Hradec si pojistil služby dalších dvou hráčů

Hradeckou hru letos zdobí mnoho aspektů, mezi nimi je i tvrdost, bojovnost nebo poctivost. A přesně tyhle parametry sedí na hráče, kteří svou další budoucnost spojují s Mountfieldem HK. Vedení klubu se totiž domluvilo na prodloužení spolupráce s dvojicí hokejistů, kterými jsou Bohumil Jank a Radek Pilař. Oba budou pod Bílou věží pokračovat minimálně dva nadcházející ročníky.

Od Bohumila Janka byste za normálních okolností očekávali hlavně černou práci směrem dozadu a bránění nejlepších soupeřových útočníků. To všechno robustní bek zvládá, k tomu navíc stihl přidat šest přesných zásahů. „Zájem o udržení Bohouše byl z naší strany opravdu velký, jelikož se jedná o defenzivního a důrazného obránce, kterých v extralize moc není. Navíc ho považujeme již za Hradečáka, který se tu s celou rodinou usadil natrvalo. Jsem rád, že jsme dospěli ke konečné dohodě, a to i přesto, že měl poměrně dost zajímavých nabídek z jiných extraligových klubů,“ komentuje novou dvouletou smlouvu pro hráče s číslem 72 generální manažer Aleš Kmoníček.

Hráčů, kteří mohou bez problému střídat post obránce a útočníka, v současném hokeji již mnoho není. Lvi ale ve svých řadách takového mají a budou mít i nadále. Radek Pilař totiž podepsal nový dvouletý kontrakt s jednoletou opcí. „Radek zejména v letošní sezóně dokazuje, že je neskutečně platným hráčem a univerzálem, což je pro nás nesmírně cenné a v extralize se jedná o naprosto ojedinělou záležitost. Radek je u nás už od mládeže a dohoda s ním byla velmi rychlá, protože obě strany měly eminentní zájem na pokračování spolupráce,“ prozrazuje GM.

Pokud jde o celkovou skladbu kádru na příští ročník, postupně probíhá jeho budování. „V tuto chvíli jednáme s dalšími hráči o nových smlouvách a jakmile se nějakou podaří uzavřít, budeme fanoušky informovat. To se týká také nejskloňovanějšího jména, kterým je Ahti Oksanen. Ahtimu se u nás v Hradci líbí, ale chce se momentálně soustředit na svůj výkon a jednat o další možné spolupráci o něco později. Zůstáváme s ním, stejně jako s dalšími hráči, v každodenním kontaktu,“ doplňuje generální manažer Aleš Kmoníček.