Preview k zápasu
čt 4.11.2021 | Petr Koval | Foto: Alena Zapletalová / HC Olomouc

Bostonský Medvěd v ČPP Aréně! Lvi přivítají Krejčího Olomouc

Mountfield zažívá povedené období! S bilancí pěti výher v řadě aktuálně není mezi extraligovými celky tým s lepší formou. Naposledy zvítězil 2:0 na ledě lídra z Třince a upevnil si druhou příčku. Nyní ho čeká další silný soupeř. Pod Bílou věž zavítá Olomouc, kterou před začátkem sezóny posílila hvězda světového hokeje – David Krejčí. Dokážou Lvi prodloužit svoji vítěznou sérii? Utkání v ČPP Aréně startuje v pátek od 18:00.

„Je to úplně šílené. Reprezentace je dárek za každodenní práci. Asi to o vás říká, že už něco umíte.“

#1 Štěpán Lukeš (o pozvánce do reprezentace)

Svěřenci Tomáše Martince dokázali v úterý porazit Třinec, kde předchozí úspěch zaznamenali naposledy v únoru 2019. „Poté, co jsme po zápase přišli do šatny, jsem takovou náladu za tři roky v Hradci nezažil. Všichni skandovali, buráceli a žili úspěchem. Byla to fakt pecka,“ přibližuje atmosféru po vítězném utkání brankář, jenž kryl záda svému kolegovi. Hradec tak dál pokračuje na vítězné vlně a jistě se bude chtít přiblížit čelu tabulky. „Do Třince jsme jeli s tím, že se na ně chceme dotáhnout a pokračovat v tom hokeji, který jsme předváděli doposud,“ dodává.

Štěpán Lukeš drží po 14 zápasech svoji úspěšnost nad 93 %. Svými výkony oslovil i realizační tým reprezentace. „Je to úplně šílené. Reprezentace je dárek za každodenní práci. Asi to i o vás říká, že už něco umíte, jsem nadšený,“ odkrývá své pocity 183 centimetrů vysoký gólman. Filip Pešán navíc zmínil, že se do akce dostane kompletní maskované trio. „I kdybych tam jel jen leštit lavičku, pořád mě pozvali do reprezentace, takže i tak by to bylo super. Jestli dostanu zápas, budu se na něj moc těšit,“ glosuje pětadvacetiletý hokejista.

Před utkání s Olomoucí má trenérský štáb Mountfieldu na brankářském postu příjemné starosti. Henri Kiviaho po utkání s Oceláři drží průměr 1,20 obdržené branky na zápas, což je nejlepší číslo mezi brankáři s podobnou porcí startů. Střetnutí s Morou bývají velmi vyrovnaná a Lvy nečeká nic lehkého. „Vždycky je to zarputilý soupeř. Navíc mají v týmu Davida Krejčího, který tomu dává ofenzivní sílu. Je to ale o nás. Podle mě jsme tempo hry většinou diktovali my a v tom musíme pokračovat,“ má jasno před domácím duelem rodák z Chomutova.

JiříOndrušek
Pětatřicetiletý bek strávil takřka celou kariéru v mateřské Olomouci. Pro letošní sezónu byl ideální volbou pro kapitánské „céčko". A vede si výborně. Krom výrazné porce na ledové ploše pomáhá týmu i v ofenzívě. S 13 body je třetím nejproduktivnějším hráčem týmu a obráncem v extralize.

Olomouc táhne duo Krejčí – Káňa

V loňské sezóně se Hanákům podařilo probojovat až do čtvrtfinále, kde nestačili na pražskou Spartu. Po 18 kolech v předchozím ročníku posbírali 17 bodů. Letos je přísun ještě o poznání větší. Ve stejné porci zápasů jich Mora získala ještě o třináct více, čímž se řadí na sedmé místo extraligové tabulky. Povedl se jí zejména úvod. V září nedosáhla na plný bodový zisk jen dvakrát. Nejprve si neporadila s Českými Budějovicemi, kde prohrála 2:5. První domácí neúspěch zase na Moravě zařídil hradecký Mountfield. Konkrétně pak Jordann Perret, jenž vystřelil vítězství 3:2 gólem v oslabení. Poslední duel sehrála Olomouc proti Vítkovicím. Těm nepovolila ani gól a zvítězila 2:0.

Svěřenci Jana Tomajka a Zdeňka Motáka jako již tradičně vychází ze zabezpečené obrany, což demonstruje i skóre 41:41. Co se týče vstřelených branek, jsou Moravané až na dělené dvanácté příčce. Z toho se jedenáctkrát trefili v přesilovce. Ta patří s úspěšností 17,74 % rovněž do podprůměru soutěže. Na druhou stranu jen Hradec (33) a Třinec (38) obdrželi méně branek. K tomu Hanákům pomáhá i skvělá disciplína. Svým soupeřům dovolili jen 56 přesilovek, a jsou tak nejméně trestaným mužstvem. Jejich oslabení bylo úspěšné v 82,14 % případů, to je řadí do středu statistik. V čem družina Kohoutů dominuje, je dovednost na vhazování. V této herní činnosti jí patří druhé místo.

Ofenzívu táhne především duo K+K. David Krejčí nasázel deset gólů a je nejlepším střelcem týmu. Navíc diriguje přesilovku. V té měl podíl hned na šesti zásazích. Jan Káňa zase s deseti asistencemi vévodí nahrávačům. Oba forvardi mají shodně osmnáct kanadských bodů a podíleli se tak na takřka polovině branek svého týmu. Nejvíce času na ledě odehraje obránce Jiří Ondrušek, jenž průměrně zvládne porci přes 24 minut. V brankovišti Kohoutů kvůli vážnému zranění absentuje tradiční jednička Branislav Konrád, na jehož místo přišel Jakub Sedláček. Zkušený gólman by však měl podle spekulací znovu změnit dres a zamířit do brněnské Komety. Mezi třemi tyčemi by se tak měl objevit Jan Lukáš, který odchytal 12 utkání a drží úspěšnost zákroků na 91,22 %.

Vstupenky a pravidla vstupu na páteční utkání

Při splnění podmínek může zápas navštívit 100% kapacita haly, vstupenky jsou v prodeji on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejích otevíracích hodinách.

Při vstupu na stadion musí každý návštěvník prokázat svou bezinfekčnost doložením platného dokladu (dokončené očkování, negativní test, nebo prodělání nemoci). Antigenní test je možné absolvovat také přímo před utkáním před ČPP Arénou. Mimo to platí povinnost mít po celou dobu přítomnosti v ČPP Aréně zakryté dýchací cesty respirátorem třídy alespoň FFP2. Veškerá pravidla najdete v sekci Vstupenky.

Sestavy z minulého utkání


Kiviaho – Nedomlel, Blain, Pavlík, Gaspar, Kalina, McCormack, Jank – Oksanen, Lev, Smoleňák – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lalancette, Pilař – Orsava, Koukal, Šalda.