Tiskové zprávy
st 31.3.2021 | Jan Vavřina

Budování kádru pokračuje, Hradec si pojistil další hráče

Snahou vedení Mountfieldu HK pro příští extraligový ročník je udržet stávající kádr z velké části pohromadě, aby nedošlo k výrazné fluktuaci hráčů, a tým byl doplněn několika hokejisty. V závěru letošního play off si proto Východočeši pojistili služby osmi borců užšího i širšího kádru.

Aleš Jergl, Kelly Klíma a Radek Pilař patřili v uplynulém ročníku ke stálicím mužstva, poslední jmenovaný nevynechal ani jeden zápas. Všichni tři budou v Mountfieldu HK pokračovat i nadále – v případě Aleše Jergla a Radka Pilaře bylo uplatněno opční právo, Kelly Klíma uzavřel s klubem novou jednoletou smlouvu s roční opcí.

„Tito hráči patří do základního kádru a na jejich pokračování panovala všeobecná shoda. Věříme, že si Kelly vybral smůlu na zranění, která ho provázela letošní sezónu, a v té příští od něho očekáváme zlepšení produktivity, jelikož v sobě tento potenciál má,“ myslí si generální manažer Aleš Kmoníček.

Další pětice hokejistů – Zdeněk Čáp, Michael Gaspar, Miroslav Kukla, René Piegl a Jan Veselý – by měla patřit do širšího kádru, všichni tak budou moci naskakovat v hradeckém i kolínském dresu. Na Jana Veselého bylo uplatněno opční právo, kontrakt Michaela Gaspara je dvouletý, ostatních hráčů jednoletý s tím, že u nich klub může využít opci pro ročník 2022/23.

„Podpisy těchto hráčů znamenají určitou stabilizaci našeho širšího kádru s tím, že někteří z nich by měli působit převážně v našem partnerském týmu v Kolíně. Bude záležet pouze na nich, zda si zahrají i extraligu,“ předesílá Aleš Kmoníček.

Zároveň je jasné, že hradecký dres už nebudou nadále oblékat Marek Mazanec a Jakub Sklenář, kterým končí smlouva, stejně tak Dominik Graňák s Markem Zacharem, jimž končí pod Bílou věží hostování.