Akademie ČH
st 30.6.2021 | Anna Marie Kokrhounová | Foto: Ronald Hansel / Juniorský hokej

Chci pomoct dorostu i juniorce, vyhlíží sezónu Pavel Šimek

Mountfield má ve svých řadách nespočet mladých talentů, které jsou každoročně odměňovány účastí na reprezentačních akcích. Pozvánku na kemp hráčů do 17 let obdržel i Pavel Šimek. Hradecký útočník loňskou zkrácenou sezónu strávil v dorostu, svými skvělými výkony si ale vysloužil i povýšení do juniorky. A skvěl se i na akci národního týmu. V modelovém zápase se předvedl hned šesti vstřelenými góly!

Pandemie ochromila hokejisty napříč soutěžemi, mládežníci však odnesli situaci skoro nejhůře. V říjnu jim prakticky sezóna skončila a v době nejhorších opatření nemohli ani trénovat. Přišli tak také o reprezentační kempy, které se mohly uskutečnit až nyní. Prvního kempu kategorie U17 ve Velkých Popovicích se zúčastnil také Pavel Šimek. „Byl to výborný pocit, měli jsme super kolektiv a všichni byli spokojení,“ raduje se hradecký talent, který na soustředění trenéry ohromil 6 góly v modelovém utkání. Poté ocenil také prospěšnost celé akce. „Kempu se zúčastnila spousta šikovnějších kluků, mohli jsme se tak zdokonalovat. Trenéři nám také moc pomáhali. Kolektiv byl úplně jiný než v normálním týmu a i podmínky byly jiné,“ popisuje.

V čem tréninky na kempu spočívaly? „Trenér přišel do kabiny, řekl, co máme dělat na začátku tréninku, a potom nám na ledě namaloval ještě nějaká cvičení. Před každým tréninkem se dělala rozcvička, po něm zase následoval výklus, protažení. A dodržovala se také disciplína. Celkově to bylo organizovanější než v klubu,“ vyjmenovává různé aktivity. Na reprezentační akci ale nebyl pozván sám. Spolu s ním totiž nechyběli v nominaci čtyři další Hradečáci – brankář Jan Kasal, obránci Filip Žaba s Davidem Pavičem a také forvard Matyáš Sláma. „V Popovicích s námi byl i Jirka Felcman, který je z Hradce, ale předminulou sezónu přestoupil do Švýcarska a teď se tam drží,“ prozrazuje o pátém hokejistovi zpod Bílé věže a bývalém spoluhráči z Mountfieldu.

🎥 | Jednomu hráči se modelový zápas sedmnáctky neskutečně povedl 😲 I v Popovicích natáčela Hokejka TV (y)

Zveřejnil(a) Mládežnický hokej dne Sobota 26. června 2021


Reprezentační tým do 17 let čeká v následujících týdnech hned několik akcí, všechny hráče tak žene dopředu motivace se ve výběru udržet. „Chtěl bych se strašně rád podívat do Švýcarska. Ale musím makat sám na sobě, snažit se, a pak se nechat překvapit od trenérů, jestli pozvánka přijde, nebo ne,“ říká skromně. Avšak Pavel Šimek je rozhodně jedním z adeptů na setrvání v týmu. Kromě kempu se totiž předvedl i během začátku loňského ročníku. „Povedlo se mi to. Ale velkou zásluhu na tom měli i moji spoluhráči, kteří mi v tom pomohli. Velký dík i jim,“ vyjadřuje vděk svým kamarádům z dorostu.

Vrcholem sezóny sedmnáctky je každoroční World Hockey Challange v Kanadě. Má útočník Mountfieldu ponětí o tom, co turnaj obnáší? „Moc jsem to v minulých letech nesledoval. Spíš jsem se soustředil sám na sebe, abych se zdokonaloval a dostal se do šestnáctky,“ přiznává. První zápasy na turnaji se hrají tradičně proti kanadským výběrům, což je pro mladé hokejisty lákavé. „Strašně rád bych si zahrál proti nějakému jinému týmu než tady v Česku. Budu se snažit a udělám pro to všechno,“ nešetří motivací.

Minulá sezóna skončila ještě dřív, než se stihla pořádně rozjet, mladého útočníka tak předčasný konec mrzí. „Docela se nám dařilo, takže to byla veliká ztráta,“ lituje zmařené šance mladík, který vloni nastupoval za hradecký dorost. Jaký byl program hráčů, když se nemohlo hrát? „Jak nás zavřeli, začal jsem trénovat individuálně doma. Myslím si, že jsem se v tom i posunul. Určitě je to dobrá zkušenost, ale kolektiv a trénování v něm mi hodně chyběly,“ líčí období před několika měsíci. Situace v některých zemích byla uvolněnější a hrát se nepřestalo, ztráta na tyto týmy tak mohla narůst. „My rok stáli a až teďka hrajeme zápasy. Ty týmy budou určitě sehranější a vyhranější než my,“ myslí si šestnáctiletý forvard.

„Chci na sobě pracovat v Hradci a zdokonalovat se tam.“

#12 Pavel Šimek (o své hokejové budoucnosti)

Mladý útočník je již ve věku, kdy se před hokejisty otevírají dveře, které často vedou až do zahraničí. Je to cesta, kterou se chce vydat? „Teď bych na sobě chtěl pracovat v Hradci a zdokonalovat se tam. Právě jsem dostal velkou příležitost zahrát si v juniorce, takže se budu snažit. Ale kdyby přišla nabídka, tak bych nějakou cizinu klidně zkusil,“ objasňuje svou nejbližší budoucnost. Soupiska juniorky nebude příliš široká, nebojí se toho, že by se i tak nevešel do sestavy? „Trenéři juniorky mi dávají docela velký prostor, věří mi, takže si myslím, že bych tu šanci dostat mohl. Ale když se nedostanu, budu na sobě pracovat dál v dorostu a budu se dál snažit dostat do juniorky,“ říká sebevědomě forvard Lvů, který s juniory už začal trénovat.

Obě mládežnické kategorie mají před sebou náročnou sezónu, z nejvyšších soutěží totiž hrozí sestup. Jak nový ročník vyhlíží Pavel Šimek? „Strašně moc se těším. Chtěl bych si zahrát v obou týmech. Budu se snažit pomoct jak dorostu, tak juniorce nějakým bodovým přínosem, ale hlavně týmovou hrou,“ říká. „Možná bude na začátku trochu větší nervozita, ale ohrajeme se. Dva tři zápasy a všechno se zase vrátí do normálu,“ věří v povedený start sezóny i v úspěšný konec. „Doufám, že se baráži vyhneme v obou týmech a budeme se snažit probojovat do play off a dotáhnout to co nejdál,“ uzavírá.

Útočník Pavel Šimek zazářil v modelovém utkání hned šesti brankami!

Zveřejnil(a) Mountfield HK - mládež dne Pondělí 28. června 2021