Preview k zápasu
ne 21.3.2021 | Petr Koval, Jan Vavřina

Čtvrtfinále se přesouvá do Hradce. Zvrátí Lvi nepříznivý stav?

Úvodních 30 čtvrtfinálových minut odehrál Mountfield HK skvěle, jenže to bylo na zisk bodu v sérii málo. Od té doby nevstřelil branku a Liberec se ujal vedení 2:0. Psychická výhoda je na straně soupeře, jenže Východočeši se v nadcházejícím dvojzápase mohou spolehnout na domácí prostředí. Uspěje Hradec na svém ledě a dostane se na kontakt? Nebo budou Tygři krok od postupu? Důležité třetí utkání startuje v 17:00 před kamerami ČT Sport!

„Potřebujeme hrát na ledě více spolu.“

#15 Dominik Graňák (před domácími zápasy)

Čtvrtfinálová série má za sebou dva duely, kde domácí potvrdili výhodu prostředí a aktuálně vedou 2:0. „Samozřejmě jsme si stav po úvodních zápasech takto nepředstavovali. První duel jsme měli velmi dobře rozehraný, bylo by to jiné, kdyby byl stav 1:1, ale nemá smysl polemizovat. Sérií s průběžným stavem 2:0 na obě strany jsem již pár zažil. Jediné, co teď můžeme dělat, je soustředit se na další utkání, které potřebujeme vyhrát,“ popisuje Dominik Graňák.

V březnu začíná play off – tedy fáze, kdy je velmi důležitý charakter týmu. Ten se většinou projeví v situacích, kdy se nedaří podle představ. „Každý musí začít sám u sebe a potom se zlepšíme i jako tým, protože z těch skoro sedmi třetin jsme měli dobrých tak jednu a půl,“ doplňuje uvědoměle. Mountfield může čerpat i z tři roky staré čtvrtfinálové zkušenosti proti Liberci. Oba celky v úvodu potvrdily výhodu domácí arény a po čtyřech duelech byl stav 2:2. Sérii hranou na sedm utkání nakonec zvládl Hradec.

I přes absenci diváků je domácí prostředí výhodou. Pomoci může například kvalitnější spánek. „Samozřejmě je tato sezóna celá specifická. Diváci nemohou chodit na zápasy, ale nemusíme nikam cestovat, každý se může vyspat doma, takže výhoda to určitě je. Zápas začíná 0:0. Zní to sice jako klišé, ale když se nad tím člověk zamyslí, tak se rozhodne opravdu v pondělí. Nezáleží na tom, co se dělo doposud,“ říká držitel Gagarinova poháru z let 2011/12 a 2012/13.

PetrKváča
Třiadvacetiletý rodák z Brandýsa nad Labem už chytal extraligu za Spartu, Litvínov, Třinec a Liberec. Nejvíce se mu dařilo letos, když ovládl gólmanské statistiky základní části a je jedničkou Tygrů.

Liberec má zatím výraznou střeleckou převahu. Na Marka Mazance vyslal už 87 ran, zatímco Hradečtí vystřelili na Petra Kváču dosud jen 47 pokusů. V tomto ohledu mají Lvi co zlepšovat. „Myslím si, že jak v defenzívě, tak i v ofenzívě potřebujeme hrát na ledě více spolu. Potřebujeme hrát více s pukem, aniž bychom ho zbytečně odhazovali. Je náročné bránit tak silný tým po celý zápas. Soupeř nám kotouč nedává zadarmo, to bychom měli dělat také,“ říká stříbrný medailista z MS 2012.

Do dvojzápasu na domácím ledě půjdou jistě spoluhráči Dominika Graňáka s jasným cílem – potvrdit výhodu domácího prostředí i v Hradci Králové. „Je spousta týmů, které mají na papíře ty nejlepší hráče, a Liberec jistě patří mezi TOP 4. Na druhou stranu my můžeme hrát proti každému a jsme schopni porazit každý tým v této lize,“ uzavírá rodák z Havířova před druhým utkáním série.

Přepněte do módu play off i vy!

S vyřazovacími boji si hradecký klub připravil pro fanoušky marketingové aktivity, z nichž jedna může být na hradeckém stadionu dokonce vidět! Jedná se o videovzkazy, které se mohou objevit na kostce přímo během utkání. Navíc se kreativita cení, nejlepší videa totiž budou oceněna, lze vyhrát hranou hokejku s podpisy, NHL21 na herní konzole nebo podepsaný dres. A není to jediná akce, rozjelo se také Skóruj pro...! Více se dočtete zde.

Sledujte zápas na HokejkaTV.cz, pro permanentkáře zdarma!

Permanentkáři všech extraligových klubů, tudíž i toho hradeckého, mají i nadále unikátní možnost sledovat přímé přenosy z vyřazovacích bojů české nejvyšší soutěže bezplatně, a to na HokejkaTV.cz také v průběhu března. Pokud nejste majitelem permanentky, stále si můžete předplatné zakoupit a tím přímo podpořit klub (více zde).

Sestavy z minulého utkání


Kváča – Vitásek, Knot, Rosandič, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner, A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek, D. Špaček – Rychlovský, Šír, R. Pavlík.