Tiskové zprávy
st 3.2.2021 | Jan Vavřina

Další nová smlouva! V Hradci pokračuje také Lukáš Cingel

Ke čtyřem novým hráčským smlouvám přibyla pátá. Mountfield HK postupně buduje tým na příští sezónu a znovu chce sázet na osvědčenou kvalitu. V uplynulých dnech podepsali nové kontrakty Radek Smoleňák, Richard Nedomlel, Petr Koukal a Jordann Perret, nyní se k nim přidal slovenský centr Lukáš Cingel.

Dva roky ve Lvu Praha, tři roky ve Spartě a už čtyři v Hradci Králové. Rodák ze Žiliny v průběhu své kariéry angažmá příliš často nemění a pro východočeskou metropoli to platí dvojnásob. Aktuálně v ní kroutí čtvrtou sezónu a přidá minimálně další dvě. Po celou dobu si přitom drží konstantní výkonnost, co se získaných bodů týče. Nejprve jich nastřádal 26, poté 24, 28 a letos by měl v nastoleném trendu pokračovat, aktuálně je na 19 bodech.

S tím, že se trenéři budou moci i nadále spoléhat na služby účastníka mistrovství světa nebo olympijských her, je pochopitelně spokojen také generální manažer Aleš Kmoníček. „Lukáš patří mezi stabilní články naší sestavy. Je to velmi kvalitní centr, který podává vyrovnané výkony, a proto jsme velmi rádi, že jsme se dohodli na další spolupráci. Vážím si i skutečnosti, že přes velký zájem o Lukáše v klubech extraligy i zahraničí, měl Lukáš prioritu se domluvit s námi a setrvat v Hradci Králové,“ říká Aleš Kmoníček.