Tiskové zprávy
út 21.3.2023 | Jan Vavřina

Další podpisy, v týmu pokračují Patrik Marcel a Michael Gaspar

V průběhu letošních vyřazovacích bojů si Mountfield HK pojistil další dva hráče pro příští sezonu, respektive dvě. Nové jednoleté kontrakty s možností klubu využít opční právo podepsali pod Bílou věží zadáci Patrik Marcel a Michael Gaspar. Lvi tak budou moci opět spoléhat na tvrdost, bojovnost, ale také mládí a progres.

Osmadvacetiletý Patrik Marcel přišel pod Bílou věž v průběhu listopadu z prvoligových Litoměřic. V hradeckých barvách stihl 31 duelů, do statistik zapsal jednu asistenci. Jeho přednosti jsou ale jinde – především v defenzivní zóně. „Patrik Marcel je typ hráče, kterého v týmu potřebuje každý klub a musím říct, že naše dohoda na dalším působení byla velmi rychlá. Jsem přesvědčený, že nám Patrik pomůže jak v letošním play-off, tak minimálně i v další sezoně,“ přeje si generální manažer Aleš Kmoníček.

Michael Gaspar, který je s královským věnným městem spjat od roku 2014, chtěl v letošní sezoně udělat další kariérní posun. Jenže místo toho přišlo ve 4. kole na ledě Kladna vážné zranění, jež ho zpátky do extraligy pustilo až v závěrečném utkání základní části. Mezitím stihl ještě 7 startů za partnerský Kolín. „Doufám, že si Michael smůlu se zraněním již letos vybral a v příštím roce zabojuje o pozici v základním kádru našeho mužstva, jelikož k tomu má všechny předpoklady. I v tomto případě bylo jednání velmi rychlé, protože obě strany měly zájem pokračovat ve spolupráci,“ doplňuje člen vedení klubu.

Kromě těchto podpisů je Mountfield HK domluven také na příchodu dalšího zadáka, jeho jméno bude představeno po skončení aktuálního ročníku. „Obecně jsem rád, že jsme dospěli k těmto podpisům. Spolu s nově příchozí akvizicí máme v tuto chvíli obranu pro příští ročník vyřešenou,“ těší závěrem Aleše Kmoníčka.


Statistiky Patrika Marcela


Statistiky Michaela Gaspara