Žáci
po 20.9.2021 | Jan Vavřina, Mirka Hafnerová

Další zlato pro Hradec. Vybojovala ho 6. třída v Olomouci

Ještě před startem mistrovské sezóny odjeli hráči Mountfieldu HK ročníku narození 2010 na turnaj do Olomouce, kde je čekala kvalitní prověrka. Tu obstarala čtveřice moravských a slezských extraligových soupeřů. Lvi zvládli všechny čtyři duely, postupně porazili domácí Olomouc 6:1, Třinec 2:0 a Vítkovice i Zlín stejným poměrem 5:2. Díky plnému počtu bodů si na krk pověsili zlato a nad hlavu mohli zvednout pohár pro vítěze.

Pavel Suchý jakožto hlavní kouč byl s výkony svých svěřenců pochopitelně spokojen. „Celý turnaj hodnotím výborně. Potkali jsme se s extraligovými týmy a na kvalitě to bylo znát. Klukům se to povedlo, hráli velmi dobře, naši brankáři zachytali fantasticky. Dařilo se nám v koncovce, dávali jsme góly, a proto panuje spokojenost. Stejně jako s výkony všech kluků, kteří se turnaje zúčastnili. Za perfektní práci a cestu za prvním místem jim chci poděkovat,“ vzkazuje trenér 6. třídy.

Na předávání cen dorazil také Jan Káňa, útočník HC Olomouc. Z jeho rukou si dva zástupci Mountfieldu HK převzali také individuální ocenění – Šimon Alex Lilge byl vyhlášen nejlepším obráncem, Patrik Jan Hrdina nejlepším útočníkem.

Konečné pořadí na turnaji:

1. Mountfield HK
2. PGS Berani Zlín
3. HC Oceláři Třinec
4. HC Vítkovice Ridera
5. HC Olomouc