Aktuální zprávy z klubu
ne 31.1.2021 | Jan Vavřina

Do zbytku sezóny se širokým kádrem. Koho mohou Lvi využít?

Na přelomu ledna a února končí přestupové období pro Tipsport extraligu, kluby tak mají poslední možnost na to zajistit si hráče, na kterých budou v závěru ročníku 2020/21 stavět. Mountfield HK provedl v průběhu sezóny jen několik málo změn a v nastoleném trendu se rozhodl pokračovat. Pár dní před uzávěrkou přestupů přivedl Dominika Graňáka, další hráče si pojistil formou hostování nebo střídavých startů z Chance Ligy.

Všechny dosavadní hradecké zápasy odchytali Marek Mazanec a Štěpán Lukeš, v případě nenadálých problémů může trenérský štáb využít hned pět dalších gólmanů, z toho tři z hradecké líhně – Jakuba Tichého, Denise Vacka a Tomáše Sajdla, který zároveň může vypomoci partnerskému Kolínu. Kromě toho si Východočeši pojistili služby zkušenějších brankářů Martina Michajlova ze Slavie Praha a Martina Sejpala z Kolína, kteří mohou za stabilní dvojici v případě potřeby zaskočit.

V obraně letos nastalo nejvíce změn. Filip Hronek byl k dispozici do poloviny prosince, v jeho závěru se do Komety přesunul Petr Zámorský. Místo nich dostali více prostoru mladší hráči, na konci ledna pak obranu vyztužil Dominik Graňák. Lvi mohou i nadále využívat služby Michaela Gaspara nebo Jakuba Váchala, kromě nich mohou být z druhé nejvyšší soutěže povoláni také Miroslav Kukla (Kolín), Jakub Muška (Kolín), Jakub Naar (Kadaň) nebo René Piegl (Prostějov). Partnerskému oddílu z Kolína bude zase k dispozici formou hostování se zpětnými střídavými starty Zdeněk Čáp.

Pouze dvě změny se v průběhu ročníku dotkly ofenzivních lajn. Mužstvu dočasně pomohl Matěj Chalupa, s Bílými Tygry Mountfield HK trejdoval – místo Radovana Pavlíka přišel do konce sezóny Marek Zachar. Junioři Matěj Morong či Vojtěch Síla už do letošních hradeckých zápasů naskočili, stejně jako Adam Kubík z Kladna nebo Jan Veselý z Kolína. Kromě nich mohou do ligových zápasů pod Bílou věží zasáhnout další junior Petr Poppel; Patrik Miškář z Litoměřic, Lukáš Nedvídek z Třebíče, Štěpán Matějček a Dominik Sklenář z Ústí nad Labem, David Šafránek a Martin Štohanzl z Kolína či Jan Berger, kterému bylo na poslední chvíli povoleno hostování do Vsetína se zpětnými střídavými starty do hradeckého oddílu.