Rozhovory
so 31.10.2020 | Daniel Krátký, Jan Vavřina

Dobříš? Úplně super, tvrdí Petr Zámorský. Snad se situace zlepší

Hradecké plány narušuje jedna komplikace za druhou. Soustředění v Německu bylo zrušeno, vytrvalý déšť zase neumožnil konání pátečního tréninku v Dobříši. A-tým má tak za sebou jednu tréninkovou jednotku na středočeském otevřeném stadionu, kterou absolvoval ve středu v podvečer. Na ní nechyběl ani Petr Zámorský, obránce hradeckého týmu. Jak se mu trénink zamlouval a jak tráví současné dny?

Máte za sebou trénink v Dobříši, jaký byl?
Byl super. Opravdu to bylo výborné. Zavzpomínali jsme si, jak to bylo, když jsme jako malí kluci začínali. Byl jsem taky mile překvapený, jaká byla kvalita ledu. Byla velice dobrá, taky tu jsou nové mantinely. Navíc nepršelo, takže super.

Na týmu bylo vidět velké nadšení. Čím to podle vás je?
Hlavně tím, že jsme na ledě. Jsme rádi, že můžeme být alespoň takhle v Dobříši. Prostředí je tady úplně super. Nemáme si na co stěžovat, myslím si, že jsme měli dobrý trénink. Hlavně ať neprší, když nebude pršet, tak tu jsou ideální podmínky na trénování.

Není trochu paradoxně škoda, že není v republice takových míst víc? Protože nyní se celá extraliga sjíždí do Dobříše...
Kdybychom to věděli, tak jsme mohli postavit nekrytý zimák a byli bychom bohatí (směje se). Bavil jsem se s Dragym (Michalem Dragounem), dávají tady stadion tak nějak do kupy. Jsou tu i nové mantinely a vypadá to moc dobře.

Jak jste byli spokojení s tempem tréninku?
Bylo vidět, že jsme byli všichni nadšení do tréninku. Jezdilo se, kvalitu to mělo. Ke konci jsme hráli pět na pět, to jsme si taky užili. Takže si myslím, že dobrý.

V čem to bylo jiné než trénovat na krytém stadionu?
Na začátku než si to každý osahal, potom se zase stmívalo, takže jsme si na to museli zvyknout. Nefoukalo, to bylo super. Čekal jsem, že bude špatný led. Ale mile mě to překvapilo, byl moc dobrý.

Jak jinak trávíte tyto zvláštní dny?
Snažíme se dělat, co se dá. Máme před stadionem stan s posilovnou. Ale s rodinou je to těžké. Mám malou holčičku, takže ta by chtěla pořád chodit ven a tak, ale kromě lesa se nic moc dělat nedá. Doufám, že i když to zatím moc nevypadá, tak že se situace bude zlepšovat a vrátíme se zpátky do normálního života, protože už je to dlouhé.

Měli jste jet na soustředění do Německa, nakonec jste nevyrazili. Nemrzí vás to trochu?
Co mám zprávy, tak to zrušila německá strana. Oni si dávají pravidla a nepustili nás tam, asi jsme pro ně rizikoví. To se nedá nic dělat, nad tím není třeba nějak důmat. Jsme rádi, že jsme se mohli sklouznout v Dobříši i v takových podmínkách. Snažíme se trénovat, jak se dá a uvidíme, co bude dál...