Tiskové zprávy
st 9.12.2020 | Jan Vavřina | Foto: Marek Sekáč / Bílí Tygři Liberec

Dočasný trejd mezi šelmami: Marek Zachar za Radovana Pavlíka

Radovan Pavlík (22 let, 176 cm, 75 kg) a Marek Zachar (22 let, 175 cm, 76 kg) – dva typově velice podobní útočníci a skvělí bruslaři, kterým se však letos nedaří podle představ. Hradecký forvard zůstal poslední čtyři zápasy mimo sestavu, ten liberecký zase čeká na letošní premiérový bod. Proto se vedení obou klubů dohodla na dočasném trejdu těchto rychlíků, který by měl oba mládežnické reprezentanty probudit.

Jak dohoda mezi Východočechy a Severočechy vznikla, představuje generální manažer Aleš Kmoníček. „Vzhledem k tomu, že se Radovan Pavlík v poslední době nedostával do sestavy a byl nějakou dobu mimo zápasový rytmus, domluvili jsme se na tom, že by měl někde sportovně pookřát. Podobný případ řešili v Liberci s Markem Zacharem. Nám se možnost této dočasné výměny líbila, takže jsme se na tomto trejdu domluvili,“ říká Aleš Kmoníček.

V obou případech jde o prozatímní krátkodobé hostování do konce ledna 2021. Oba hráči se budou ve svých nových působištích hlásit ve čtvrtek 10. prosince, aby mohli naskočit do pátečních zápasů Tipsport extraligy.

Profil Marka Zachara

Marek Zachar se narodil 11. června 1998 v Liberci, kde se také naučil hokejovému řemeslu. Již v útlém věku vynikal, což mu vyneslo pozvánky do všech mládežnických reprezentačních výběrů, ve kterých často plnil roli kapitána. Tu si vyzkoušel na Memoriálu Ivana Hlinky nebo mistrovství světa do 18 i 20 let. Mezitím na dva roky opustil tygří organizaci, zkušenosti sbíral v kanadském týmu Sherbrooke Phoenix, který nastupuje v QMJHL. V zámoří nasbíral 125 startů a 96 bodů (44+52), poté se rozhodl pro návrat do vlasti.

V ročníku 2018/19 odehrál za Bílé Tygry 63 zápasů (13 bodů za 6 gólů a 7 asistencí) a pomohl k zisku stříbrných medailí, kromě toho sbíral zkušenosti také na farmě v Benátkách nad Jizerou. Následující rok naskočil v Chance Lize k jedinému střetnutí, už byl totiž stálicí týmu Filipa Pešána – v Tipsport extralize nevynechal ani jeden zápas. To samé platí rovněž pro letošní sezónu, za 19 duelů se však do statistik ještě ani jednou nezapsal. Ztracené sebevědomí bude chtít najít pod Bílou věží, kam se přesouvá za Radovana Pavlíka.

Statistiky Marka Zachara