Preview k zápasu
čt 29.2.2024 | Tomáš Kalas

Domácí derniéra v základní části. Hradec přivítá plzeňské indiány

Ačkoliv se to nemusí vůbec zdát, z extraligové základní části zbývají pouhá dvě kola. Pro Hradec bude navíc páteční střetnutí domácí loučení s první fází sezony. Lvům navíc jde o každý bod, aktuálně jsou na deváté příčce, což by znamenalo zahájení předkola na venkovním ledě. Situaci mají Východočeši stále ve svých rukách, k umístění na osmé příčce ale potřebují nejen proti Plzni zvítězit. První březnový duel začíná v netradičních 17:30.

AdriánHolešinský
Plzni se tenhle kauf pořádně vyplatil. O slovenského útočníka dokonce dříve stál i Hradec, Holešinský si však vybral působení na západě Čech, kde ukazuje své kvality. Snoubenec Terezy Vanišové, české hokejové reprezentantky, je nejproduktivnějším útočníkem týmu, když má za 45 utkání 12 gólů a 22 asistencí. V týmové produktivitě je na tom lépe už jenom ex-hradecký Petr Zámorský.

Plzeň má předkolo jisté, konečné umístění však nikoliv

Západočeši poslední dobou patří mezi tým, který nemá problémy s postupem do předkola, kde navíc dokáže výrazně potrápit. Své o tom ví například Liberec, jenž loni musel otáčet rozhodující duel na domácím ledě ze ztráty 0:3. A právě na Severočechy mohou indiáni opět narazit. Aktuálně jsou na 11. příčce a Tygři na šesté. Škodovce se ale poslední duely nedaří a musí se tak mít na pozoru před rivalem z Varů, který je jenom o tři body zpět. Po výhře v prodloužení na Kladně totiž parta trenéra Kořínka padla třikrát za sebou. Tím je tak jasné, že se na desátou Olomouc dotáhnout nemohou.

Tým ze západočeské metropole sráží především špatná oslabení. Ze 191 oslabení inkasovali 41krát, což je v extralize čtvrtý nejhorší počin. A příliš si nepomáhají ani přesilovkami, v nichž mají procento využití 17,39. Pokud však Plzeňští vstřelí první gól v utkání, mají velkou šanci na výhru. Ve 14 případech totiž takto slavili, na druhou stranu nejsou venku příliš silní. Z 25 duelů totiž vyhráli jenom tři v základní hrací době a dalších šest v nájezdech. V tomto ohledu mají před posledním Kladnem náskok pouhých dvou bodů.

Po návratu zpět do extraligy prožívá skvělé sezony obránce Petr Zámorský. Bek s hradeckou stopou patří k tahounům týmu. Jeho bilance 11+29 značí post nejproduktivnějšího hráče Plzně, průměrně navíc vystřelí čtyřikrát za zápas. Je tak nejčastěji zakončujícím hráčem extraligy, druhé místo v této statistice patří Oliveru Okuliarovi (3,58 střel za zápas). Výborně po návratu do mateřského klubu zapadl i další ex-hradecký plejer Jakub Lev, jenž je se 14 brankami nejlepším střelcem indiánů. Skvěle ožil i trejdovaný Tim Söderlund, s nímž Západočeši rovnou podepsali novou smlouvu. Za 36 utkání nastřílel osm gólů a na 18 nahrál, v polovině února mu však zřejmě ukončil sezonu nesmyslný zákrok bývalého spoluhráče Houdka, po němž zůstává švédský šikula na marodce.

Praktické informace pro fanoušky

  • Skóruj pro: Již od startu prosince běží osmý ročník projektu Skóruj pro…, díky kterému každý gól Mountfieldu HK pomáhá dětem, které pomoc skutečně potřebují. Získejte gólový puk a podpořte dobrou věc. V prosinci a lednu klub a fanoušci pomáhali malému Jonatánkovi, v únoru a březnu společně skórujeme pro Lukáška.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun ve stánku za pokladnami a ve fanshopu. V nové únorové a částečně březnové verzi naleznete představení soupeřů, zajímavý rozhovor s bývalým kapitánem Hradce Králové Tomášem Sehnoutkou, představení nových členů Klubu patriotů, plakát Bohumila Janka a hromadu dalších zajímavých informací. Zkrátka všechno, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže!
  • Sestavy z minulého utkání