Akademie ČH
st 22.9.2021 | Anna Marie Kokrhounová

Dorost čeká derby, prodlouží junioři sérii výher?

Hradecké mládeži se stále daří. Junioři ještě ani jednou neprohráli a dorost vede svou skupinu. Mladí hráči před sebou však mají další porci utkání, které opět prověří jejich formu. Po dvou domácích duelech čeká juniorku venkovní výjezd, při kterém navštíví Zlín a Brno. Dorost své síly změří v prvním východočeském derby s Dynamem, poté zamíří až na jih země do Českých Budějovic.

Juniorka míří na moravský trip

Junioři pokračují v krasojízdě. I minulý týden byli neomylní a na svém kontě mají už dvanáct bodů. Prve zdolali chomutovské Piráty 5:1, ve druhém zápase zasadili pouze jedinou ránu, i ta jim však stačila k těsné výhře 1:0 nad Litvínovem. V tabulce extraligy juniorů se Lvi nachází na druhé příčce, o skóre lepší je pouze Sparta, která svým soupeřům nadělila už 30 gólů.

Minulý týden se o body bojovalo pod Bílou věží, tentokrát míří hradečtí junioři ven. Jako první se představí na zlínském ledě. Berani odehráli zatím tři utkání, zvítězit se jim však podařilo pouze jednou, a to v posledním kole proti Kladnu (3:1). Jihlava a Sparta byly už nad zlínské síly, v tabulce se tak modrožlutí nachází na deváté příčce se třemi body.

V sobotu se Východočeši přesunou do Brna. Kometa hrála už čtyřikrát – dvakrát zapsala úspěch, dvakrát naopak skončila se sklopenýma ušima. Dařilo se jí s Jihlavou a Rytíři, proti pražským týmům však narazila. Nejprve padla se Slavii 3:4 v nájezdech a v posledním kole schytala výprask od suverénní Sparty 1:8. V tabulce Moravanům náleží sedmé místo s totožným bodovým ziskem.

První východočeské derby sezóny odehraje dorost

Dorostenci jsou na tom také dobře. Ačkoliv už jednou prohráli, zaujímají ve skupině Střed první příčku s devíti body. Hlavním sokem Lvů je aktuálně Jihlava, která má stejný bodový zisk a která Hradec právě v minulém kole přemohla. Dukla udeřila v poslední třetině a výhrou 4:1 ukončila Mountfieldu sérii tří vítězství. Ještě předtím totiž Hradečtí porazili Slavii 4:2.

Hned ve čtvrtek odehrají Hradečtí atraktivní duel proti Pardubicím. Ty se nachází ve druhé polovině tabulky, mají na svém kontě však o zápas méně než jejich soupeři. V úvodním kole předvedly skvělý obrat proti Táboru, následně ale prohrály se Spartou 2:4. Naposledy bojovaly s Kobrou, kterou zdolaly až v prodloužení 3:2.

O víkendu zamíří Lvi na výjezd do Českých Budějovic. Ty mají ze čtyř zápasů zatím 50% úspěšnost. Dvakrát se jim zápas nepodařil, dvakrát naopak slavily vítězství. Naposledy se tak stalo proti Kobře, kterou Jihočeši rozdrtili 7:1, doma si tak jistě budou chtít vyšlápnout i na hradecký Mountfield.


DOROST: 5. kolo, čt 23.9.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Dynamo Pardubice Pardubice
17:30
JUNIOŘI: 5. kolo, pá 24.9.2021
PSG Berani Zlín Zlín - Mountfield HK Mountfield HK
15:00
JUNIOŘI: 6. kolo, so 25.9.2021
HC Kometa Brno Kometa - Mountfield HK Mountfield HK
13:00
DOROST: 6. kolo, so 25.9.2021
HC Motor České Budějovice Č. Budějovice - Mountfield HK Mountfield HK
16:45