Akademie ČH
pá 20.8.2021 | Jan Brůna, Jan Vavřina

Dorost míří na zlínský turnaj. Naváže na předchozí úspěchy?

Dorostenci Mountfieldu HK si o víkendu zpestří přípravu na ostrou sezónu. A to díky turnaji, který nese oficiální název Zlín Cup 2021. Mladší akademici Lvů se letního měření sil ve zmíněném moravském městě účastnili v letech 2018 a 2020 a přivezli zlato, respektive stříbro. Tento rok na ně čekají tuzemští soupeři, ale také vídeňští Capitals. Bude dorost úspěšný i tentokrát?

Hradeckým dorostencům to zatím v přípravě výsledkově nejde – z pěti zápasů nevyhráli ani jeden a dvakrát inkasovali pět gólů. „Řešíme to každý den. Potýkáme se pořád se stejnou věcí, a tou je nedůraz v zakončení. Máme obrovský problém v proměňování brankových příležitostí. Když vezmu třeba utkání s Libercem; měli jsme sedm osm gólovek a dali jsme jednu branku, což je strašně málo. To nás provází celou přípravu. Kluci jsou pak po sérii porážek trošku skleslí a dostává nás to dolů. Pracujeme na tom, abychom to změnili,“ popisuje trenér dorostu Václav Pánek.

Mladí Lvi vyrážejí na zlínský turnaj opět po roce a narazí tam postupně na vídeňské Capitals, domácí Berany, karlovarskou Energii a brněnskou Kometu. Jak se na víkendovou akci těší? „Bude to zajímavá konfrontace, obzvlášť na Vídeň jsem zvědavý. Každopádně konkurence a kvalita bude obrovská, takže nás nečeká nic jednoduchého. Těšíme se na každý zápas, který můžeme sehrát s kvalitním soupeřem, a tento turnaj nebude výjimkou. Jedeme tam s velkou pokorou a budeme se snažit předvádět co nejlepší hokej,“ hlásí mladý kouč.

„Bude to zase něco jiného, než na co jsme teď v přípravě zvyklí.“

Václav Pánek (o rychlém sledu mačů na turnaji)

Dorost Mountfieldu HK se v minulosti zúčastnil Zlín Cupu dvakrát: v létě 2018, kdy přivezl zlato, a naposledy před rokem; to se hráči vraceli domů se stříbrnými medailemi. „Je pravda, že tam naši předchůdci neudělali vůbec žádnou ostudu, takže se na ně budeme snažit navázat a uděláme maximum pro to, aby se nám to povedlo,“ slibuje muž, který mladší akademickou kategorii Východočechů převzal po Jiřím Janouškovi ml.

Hradečtí nastoupí na turnaji čtyřikrát ve dvou dnech, a vyzkouší si tak mače v rychlém sledu, což se jim může hodit i do ostré sezóny. „Výhodou tohoto je, že když se nějaký zápas nepovede nebo i povede, je nutné na něj co nejrychleji zapomenout a hned se soustředit na další. Bude to zase něco jiného, než na co jsme teď v přípravě zvyklí. Uvidíme, jak na to budou kluci reagovat,“ říká na závěr Václav Pánek.

Turnaj se hraje systémem každý s každým, Mountfield i ostatní týmy proto sehrají čtyři utkání (rozpis zápasů Hradce je k nahlédnutí níže). Jeden duel pak tvoří tři třetiny po patnácti minutách. Střetnutí hostí zlínská PSG Aréna.

Zápasy Mountfieldu HK na turnaji ve Zlíně


Turnaj (Zlín), so 21.8.2021
Vienna Capitals Vídeň - Mountfield HK Mountfield HK
11:00
Turnaj (Zlín), so 21.8.2021
PSG Berani Zlín Zlín - Mountfield HK Mountfield HK
15:00
Turnaj (Zlín), ne 22.8.2021
HC Energie Karlovy Vary Karlovy Vary - Mountfield HK Mountfield HK
08:00
Turnaj (Zlín), ne 22.8.2021
HC Kometa Brno Kometa Brno - Mountfield HK Mountfield HK
12:00