Akademie ČH
út 15.3.2022 | Petr Šatalík

Dorost vyhlíží sérii s Třincem, junioři bojují o play off

Vrchol sezóny mají před sebou mládežnické kategorie Mountfieldu HK. Dorostenci se v play off dostali do čtvrtfinále, když mezi šestnáctkou nejlepších zvládli souboj s brněnskou Kometou. Aby se dostali mezi TOP čtyřku, potřebují porazit třinecké Oceláře. Juniorům vrcholí skupina o účast ve vyřazovací části. Podaří se do ní svěřencům Jiřího Janouška proniknout?

Dorost ve čtvrtfinále proti Ocelářům

Hokejisté pod vedením Václava Pánka si v osmifinále vyřazovací části poradili s Brnem, které vyřadili poměrem 2:1 na utkání. Jako klíčové se ukázalo hned první střetnutí, kdy dorost udolal Kometu v ČPP Aréně 2:1 po samostatných nájezdech, když gól v základní hrací době i rozhodující trestné střílení proměnil Jiří Klíma.

Následně sice mladí Lvi podlehli v Brně svému soupeři zřetelně 1:5. Jenže doma pod Bílou věží opanovali rozhodující třetí duel, když rozhodující krok k postupu udělali v druhém dějství, po němž vedli nad Kometou již 3:0. Finální skóre pak hovořilo poměrem 4:2 v prospěch Mountfieldu HK. Hradečtí tak postoupili do čtvrtfinále.

V něm je čeká souboj s Třincem na tři vítězné zápasy. Série začíná již ve středu na ledě Ocelářů v 17:30, druhé utkání se odehraje na témže místě o den později v 16:00. Pod Bílou věží se bude hrát třetí zápas v neděli od 12:00 a případně i čtvrtý duel v pondělí od 16:15. Víc informací k boji o semifinále naleznete v tomto článku.

Junioři bojují v posledních dvou duelech o play off

Náročný týden čeká na hráče pod vedením Jiřího Janouška. Ti budou možná až do posledního kola skupiny o účast v play off bojovat o svou přítomnost ve vyřazovacích bojích. Aktuálně jim patří postupová 3. příčka ve skupině A, jenže právě 3. pozice pro přítomnost mezi osmičkou nejlepších stačit nemusí, Lvi se potřebují v ideálním případě dostat před Třinec na 2. místo, které čtvrtfinále garantuje.

Krátce připomeňme, že do play off postupují všechny týmy umístěné ve skupinách A-C na 1. a 2. místě a také dva lépe postavené týmy z 3. příček. Právě na 3. místě se Hradec nachází a s jistotou můžeme říct, že o něj nepřijde, jelikož Zlín má na Lvy velkou ztrátu. Mountfield se tak s osmnácti body měří s dalšími celky na 3. fleku ve skupinách B, C. Těmi jsou Pardubice (17 bodů) a Kometa (15 bodů). Svěřencům Jiřího Janouška tak k jistotě postupu stačí čtyři body z posledních dvou duelů.

Hradečtí uvítají nejprve na svém ledě ve čtvrtek Zlín. Souboj s Berany startuje v 17:15. Poslední kolo skupiny o účast mezi osmičkou nejlepších pak sehrají v sobotu od 13:00 v Plzni. Pokud by Lvi porazili v šedesáti minutách hry Ševce a Kometa nevyhrála v základní hrací době svůj čtvrteční duel s Jihlavou, postoupil by Mountfield již jistojistě do play off. K účasti ve vyřazovací části mu teoreticky stačí i bod z utkání s Moravany, to by ale Brno muselo Dukle podlehnout dřív než v prodloužení.

Program dorostu a juniorky v následujících dnech:


DOROST: ČF1, st 16.3.2022
HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec - Mountfield HK Mountfield HK
17:30
DOROST: ČF2, čt 17.3.2022
HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec - Mountfield HK Mountfield HK
16:00
JUNIOŘI: II/11, čt 17.3.2022
Mountfield HK Mountfield HK - PSG Berani Zlín Zlín
17:15
JUNIOŘI: II/12, so 19.3.2022
HC Škoda Plzeň Plzeň - Mountfield HK Mountfield HK
13:00
DOROST: ČF3, ne 20.3.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec
12:00
DOROST: příp. ČF4, po 21.3.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec
16:15
DOROST: příp. ČF5, st 23.3.2022
HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec - Mountfield HK Mountfield HK
17:30