Ohlasy k zápasu
ne 19.3.2023 | Šimon Zemánek

Druhý zápas? Ukáže se náš charakter, hlásí Kevin Klíma

Lvi v neděli dvakrát odskočili do trháku, který drželi ještě necelé čtyři minuty před třetí sirénou. Bílí Tygři poté srovnali a záhy se dostali do vedení, které už nepustili a ještě přidali čtvrtou trefu. Jeden ze dvou úspěšných střelců domácích – Kevin Klíma hodnotil duel po jeho skončení.

Co rozhodlo o tom, že se z vítězství radovali hosté? „Ke konci jsme faulovali, Liberec přesilovku proměnil, závěr mače se nám nepovedl. Měli jsme zápas v našich rukou, bohužel jsme ho nedokázali dotáhnout do vítězného konce. To se v play off nemůže stát… Věřili jsme, že už náskok nepustíme a vyhrajeme, bohužel to ale nevyšlo,“ mrzí 176 cm vysokého hráče. Po závěrečném hvizdu se ještě strhla hromadná potyčka mezi oběma tábory. „Play off hokej je plný soubojů a emoce k němu patří. K tomu, co se stalo po konci utkání se radši nevyjadřuji, nechci to tahat ven,“ komentuje syn Petra Klímy.

Právě Kevin Klíma byl jednou z ústředních postav úvodního mače série, když se po faulu na Jordanna Perreta zhostil trestného střílení, které proměnil a poslal svůj mančaft do vedení 2:1. „Před nájezdem jsem si věřil, a tak mě na něj trenéři poslali. Na střídačce jsme ještě s Robertem Horynou probírali, co udělat. Chtěl jsem vystřelit nad vyrážečku, což se naštěstí povedlo, ale nakonec to stejně bylo k ničemu, když jsme prohráli,“ lituje rychlonohý forvard.

„Ukáže se náš charakter, podle toho, jak k tomu přistoupíme.“

#34 Kevin Klíma (o druhém utkání série)

Klíčovým momentem klání byla také vyrovnávající trefa týmu zpod Ještědu čtyři minuty a dvě sekundy před koncem závěrečné dvacetiminutovky. „Dostali jsme po odrazu smolný gól na 2:2, ale když budete házet puky na branku, tak se vám něco podobného občas stane. Byl to velmi důležitý moment. Ve třetí třetině jsme Tygry více tlačili, ale nakonec to k ničemu nevedlo,“ mrzí 25letého rodáka z americké Tampy.

Hradečtí hokejisté si díky skvělému závěru v základní části zajistili přímý postup do čtvrtfinále vyřazovacích bojů, když skončili na 4. místě o pouhý bod právě před družinou Patrika Augusty. Východočeši tak měli k dispozici přestávku. „Bylo znát, že jsme měli delší pauzu a 14 dní jsme nehráli. To ale není žádná výmluva,“ ví Kevin Klíma. Jak se celek zpod Bílé věže připravoval na souboj šelem? „V pauze jsme tvrdě potrénovali. Taky jsme se hodně věnovali videu.“ Série bude obzvlášť pikantní pro ex-hradeckého tvrdého beka Richarda Nedomlela. „Neda známe dlouho, víme moc dobře, jak hraje. Nic speciálního jsme si na něj nepřichystali,“ odhaluje „Kev“.

Svěřenci Tomáše Martince mají možnost na srovnání série už v pondělí, kdy se pod Bílou věží koná odveta. „V dalším utkání si musíme víc věřit. Měli bychom se zlepšit ve hře na puku, být častěji u soupeře v pásmu. Taky bychom měli zapracovat na tlaku do branky Liberce,“ prozrazuje ex-sparťanský útočník. Jak psychicky náročné bude za necelých 24 hodin snažit se o vyrovnání stavu série na 1:1? „Bude těžké se z tohoto zápasu oklepat. Ukáže se náš charakter, podle toho, jak k tomu přistoupíme,“ uzavírá forvard s číslem 34.