Tiskové zprávy
st 31.5.2023 | Daniel Krátký

Dva podpisy! V Hradci pokračují Matěj Chalupa i Patrik Miškář

Mountfield HK pokračuje v budování kádru A-týmu pro novou extraligovou sezonu, na východě Čech budou pokračovat Matěj Chalupa a Patrik Miškář, kteří v závěru ročníku mužstvu výrazně vypomohli při početné marodce, a nakonec velkou měrou přispěli k historickému stříbru pro hradecký hokej.

Matěj Chalupa pod Bílou věží působil po dvě sezony od roku 2018, během nich zaujal i v nejlepší hokejové lize světa, kontrakt mu nabídlo Chicago. Avšak u Blackhawks se rychlonohý forvard neprosadil. A po návratu do Česka to také nebylo ono. Závěr ročníku 2022/23 odehrál čtyřiadvacetiletý útočník v dresu Mountfieldu, se kterým si došel pro extraligové stříbro. V kádru Východočechů bude moci pokračovat i nadále, v Hradci Králové totiž podepsal roční dvoucestný kontrakt s opcí.

„Matěj projevil zájem v Hradci Králové pokračovat i za cenu nových „startovních“ podmínek, což jsme přivítali a výsledkem je nový roční kontrakt s opcí na další sezonu. Trenéři Matěje dobře znají, chtějí s ním pracovat a dostat ho do formy, díky které dostal smlouvu v NHL. Na druhou stranu bude záležet hlavně na Matějovi, jak tuto šanci využije,“ říká generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Statistiky Matěje Chalupy

Královéhradecký odchovanec Patrik Miškář se po několik let snažil naplno prosadit na soupisku A-týmu Mountfieldu HK. Ročník 2022/23 strávil sedmadvacetiletý forvard v prvoligové Jihlavě, avšak během vyřazovacích bojů se při početné marodce usadil v sestavě Lvů, kterým na cestě za stříbrnou sezonou pomohl hned třemi vítěznými góly. I přes platný kontrakt na Vysočině se ale rodák z Hořic stěhuje domů na východ Čech, kde podepsal také roční dvoucestnou smlouvu s opcí.

„Patrik byl obrovským příjemným překvapením v rámci uplynulého play-off. Zcela jasně si řekl o nový extraligový kontrakt, který kromě jiného zahrnuje i roční opci. Věříme, že Patrik naváže na tyto kvalitní výkony a stane se nedílnou součástí základní sestavy. Jsme rádi, že máme možnost opětovně pracovat s dalším hradeckým odchovancem,“ líčí představitel Východočechů Aleš Kmoníček.

Statistiky Patrika Miškáře