Rozhovory
pá 28.10.2022 | Redakce

Férovost, gurmán nebo rak. Filip Pavlík odpověděl na dotazy

Filip Pavlík stihl na startu sezony jen tři extraligové duely, poté přišlo nepříjemné zranění. I přesto dokázal dvakrát skórovat, poprat se a v tabulce +/- se dostat na hodnotu +1. Za tyto výkony ho fanoušci zvolili OlfinCar hráčem měsíce září, a to před oběma gólmany. Hradecký dělostřelec tak odpověděl na příchozí dotazy fanoušků a vybral ten nezajímavější (od uživatelky Lenky), která se může těšit na balíček cen od klubu – podepsané tričko a vstupenky na hokej – i společnosti OlfinCar.

Ondřej Deml (Hradec Králové)
20.10.2022, 22:37
Zdravím Filipe, jaký byl tvůj úplně první klub, ve kterém si hrál?

Odpověď:
Ahoj Ondřeji,
úplně první klub, ve kterém jsem hrál, byl HC Oceláři Třinec – kdysi se to jmenovalo HC Železárny Třinec. To byl první klub, kde jsem nastoupil poprvé v extralize. Bylo to v domácím utkání proti Ústí nad Labem.
Štěpán Přichystal (Libřice 76)
20.10.2022, 21:32
Ahoj Filipe,jak jsi tady u nás v Hradci spokojený a na jak dlouho máš ještě smlouvu?
S kým si nejvíce rozumíš v kabině?

Odpověď:
Ahoj Štěpáne,
v Hradci jsem hodně spokojený. Začínám tady šestou sezonu. Podařilo se mi prodloužit s klubem na další dva roky. Takže se současnou sezonou bych tady měl být ještě tři roky.
Kabinu máme super. Všichni kluci jsou fajn. Nejvíce se bavím s Cingim (Lukášem Cingelem) a Lvíčkem (Jakubem Lvem) – bydlí taky Na Plachtě. Máme stejně staré děti, takže když máme volné odpoledne, často se sbalíme a jdeme do hradeckých lesů nebo do areálu Na Větvi, abychom zabavili děti.
Jirka D (Strážnice)
20.10.2022, 20:09

Dobrý den Filipe,
měl bych na Vás pár otázek
1) Jaké místo jste si v Hradci během angažmá nejvíce zamiloval?
2)Dal jste někdy vlastní gól, který Vás stál vítěství?
3) Jak moc Vás někdy otravují moderátoři v rozhovorech?
4)Jakou největší rybu jste kdy chytil a kolik měla cm?
5)Kdo je v týmu největší gurmán?
6)Jak to děláte že dáváte takové rány?
7)Jak zdatný jste kuchař?
Přeji brzké uzdravení
Předem děkuji za odpovědi
S pozdravem Jirka


Odpověď:
Ahoj Jirko,
děkuji za přání a zajímavé otázky.
1) V Hradci Králové je hodně míst, kde si člověk může najít nějakou aktivitu. Je to hrozně fajn. Jsem rád za to, že bydlíme kousek od lesa a můžeme být v přírodě. Máme psa, takže hodně času trávíme na procházkách. Je tady i hodně rybníků. Poznali jsme spoustu míst jako třeba Marokánku, kde v létě moc lidí nepotkáte. Co se týče rybařiny, tak můj soused je vášnivý rybář, má karavan v Mělicích, takže jsem pár nocí strávil i tam. Jsou tam krásné ryby. Míst je tu opravdu hodně. Teď asi nejkrásnější místo je v Dřítči, kde stavíme barák. Budeme tady mít domov, takže určitě to.
2) Možná, že jo, ale z hlavy si to nepamatuju. Vzpomínám si ale, že jsem odvolal faul a vzápětí jsme dostali hnedka gól. Bylo to asi tři roky zpátky s Pardubicemi. Odvolal jsem faul na Martina Látala a asi za patnáct sekund jsme dostali gól. Ale myslím si, že ve sportu by měla být férovost, takže jsem to odvolal. Bohužel nám to tam hnedka spadlo.
4) Podařilo se mi to vloni v červenci. Byli jsme se sousedem na pískovně a tam se mi podařilo chytit 25,5 kilogramového kapra. Na centimetry jsme ho neměřili, protože byl večer. U těchto ryb už nejde ani tak o délku jako o váhu.
5) Řekl bych, že Pilka. On si rád zajde a dopřeje si (směje se). Hodně kluků rádo griluje a máme rádi takové to pohostinství. Ale myslím si, že jeden z největších je Radek Pilař.
6) Na to se mě ptalo už hodně lidí, ale sám na to recept nemám. Asi to mám dané od přírody, že umím vystřelit lépe než ostatní. Možná tam dokážu dát víc síly, jinak se tam natočit. Někdo je rychlý bruslař a taky neví, proč tak dominuje. Je většinou malý a rychlý. Já jsem trošku těžší a mám asi o něco větší sílu.
7) Mám vystudovanou školu hotelnictví a cestovní ruch, takže už v mládí jsem se snažil pohybovat v kuchyni. Baví mě to. Kuchařina je pro mě Relax. Jakmile můžu něco připravit, když přijde návštěva, to mě baví.
Lenka (Hradec Králové)
20.10.2022, 13:37
Co je neviditelné, ale přejete si, aby lidé viděli?

Odpověď:
Ahoj Lenko, hodně zajímavá otázka :-)
Asi nejvíce jaký je člověk uvnitř. Jestli je dobrák, nebo křivák.
Tom (Hradec Králové)
20.10.2022, 13:09
Jakými jazyky umíš? Co se ti stalo nejhoršího při hokeji?

Odpověď:
Ahoj Tome,
no… Rukama a nohama se domluvím hodně (směje se). Ale v týmu máme více kluků, kteří mluví anglicky. Myslím si, že už se anglicky dokážu docela v pohodě domluvit. Jsem z Třince, kde byla polština hodně používaný jazyk. Takže polsky taky rozumím a něco bych dokázal vyžblechtat :-)
Asi nejhorší zranění se mi stalo letos. Od modré mě nahození trefilo zboku rukavice, kde to není moc chráněné a musel jsem kvůli tomu na operaci. Doufám, že to je moje první a poslední zranění, které mě vyřadilo na delší dobu.
Milan Šanda (Hradec Králové)
18.10.2022, 17:33
Dobrý den, Filipe,
jste narozen ve znamení vah a o těch se říká, že milují kulturu, umění ,hudbu a to převážně melodickou, romantickou a lidovou. A tak se Vás chci zeptat, když jste se narodil v Třebíči, která je centrem tradiční lidové kultury, jestli by jste si troufl na nějaký lidový tanec popř. jaký.

Děkuji za odpověď

Milan

Odpověď:
Ahoj Milane,
znamením jsem rak. V Třebíči jsem se narodil, ale vůbec jsem tam nevyrůstal. Taťka odešel v roce 1985 za hokejem do Třince. Strávil jsem tam skoro celý život. Výborný tanečník na lidové věci sice nejsem, ale proč ne. Co se týče zábav a moravských slavností, neviděl bych v tom problém a klidně bych si to vyzkoušel. Je to hezká tradice.
Luboš Kratěna (Opočno,Vodětín)
18.10.2022, 07:44
Ahoj Filipe, jak jste spokojeni dosud s Vaší hrou a jaká je nálada v kabině a jak se Vám hraje před domácími fanoušky?
Díky Luboš

Odpověď:
Ahoj Luboši,
určitě se snažíme zapracovat na tom, abychom byli lepší. Tabulka je hodně otevřená. Během dvou zápasů můžete být na špici nebo také na chvostu. Začátek je vždycky těžký. Tým ho musí chytit, aby se mu lépe dýchalo a měl větší pohodu. Samozřejmě chceme dosahovat lepších výsledků než doposud. Ale sezóna je dlouhá, pracujeme na tom každý den. Že se někdy nepovede zápas, to k hokeji patří. Není vždycky každý den ten nejlepší. Stoprocentně chceme hru zlepšit. Neříkám, že je špatná, ale je začátek sezóny. Troufnu si říct, že se to bude jenom zlepšovat.
Partu máme dobrou. Snažíme se být pozitivní, i když se něco nepovede. S horkou hlavou se to všechno řeší hůř. V hlavě musí být klid a pohoda, aby to šlo s větší lehkostí.
Máme super fanoušky! Vždycky nás skvěle podporují. Místní fanklub vymýšlí zajímavé transparenty a chorea. Myslím si, že na hokej v Hradci chodí hodně lidí. Atmosféra je skvělá.