Akademie ČH
út 20.9.2022 | Tomáš Prodělal

Hody domácích zápasů mládeže. Přijedou přední týmy tabulek

Mládežnické soutěže jsou v plném proudu. To znamená, že od čtvrtka do soboty se fanoušci mohou těšit na zápasy o pěti pokračováních, z toho čtyři pod Bílou věží. Junioři se budou snažit získat body proti kvalitnímu Třinci s Vítkovicemi. Dorost vyzve Havlíčkův Brod a Mladou Boleslav. 9. třída zavítá na led Benátek nad Jizerou. Jak se jim bude dařit?

Junioři se chtějí dostat na vítěznou vlnu

Svěřencům Jiřího Janouška mladšího zatím sezona nevychází podle představ. Domácí porážku s jihlavskou Duklou chtěli odčinit na ledě plzeňské Škodovky, která do té doby nepoznala vítězství. To se však nepovedlo. Ve 24. minutě po dvou gólech Marka Soukupa a úspěšné dorážce Josefa Dáni prohrávali Východočeši už 0:3. Poté se krátce nadechli po snížení Lukáše Krále, když ale v 50. minutě dovršil Soukup hattrick, bylo rozhodnuto. Chvíli před závěrečnou sirénou ještě upravil Matěj Geisl na konečných 2:4. O den později zkoušeli Lvi získat body na Spartě, kde po gólu Matěje Beneše i vedli. Pražané však ze své střelecké převahy díky dvakrát úspěšnému Ondřeji Hrabíkovi a Matěji Vašíčkovi vytěžili tři branky, na které už Hradečtí nedokázali zareagovat a padli 1:3. Domů se tak z tripu vraceli bez bodů.

Chuť si budou moci hráči od soutoku Labe s Orlicí spravit už v pátek v 15:00, kdy na svém ledě přivítají třinecké Oceláře. Ti jsou zatím v tabulce na třetím místě se ziskem dvanácti bodů. Pod Bílou věž navíc pojedou posíleni domácí výhrou nad poslední Olomoucí 6:2. V sobotu pak Lvy prověří prozatímní suverén DHL extraligy – HC Vítkovice Ridera. Ten z dosavadních šesti zápasů ztratil pouze bod, a to v utkání se Spartou. Stanou se Hradečtí jeho prvním přemožitelem? Úvodní buly padne v sobotu ve 12:15.

Také dorost čeká domácí dvojboj

Tým pod vedením Václava Pánka začal ostrou sezonu v tom nejlepším možném stylu, když doma uštědřil debakl 6:1 Táboru. Dvěma přesnými zásahy se blýskl Vojtěch Aschenbrenner, k němu se přidali ještě Dominik Pavlík, Matěj Voděracký, Tadeáš Burda a Filip Samek. Samuel Meišner přišel o nulu až ve třetí třetině, kdy ho překonal hostující Mohyla. Plní optimismu vyrazili poté v sobotu dorostenci do Podještědí vyzvat Bílé Tygry, tento zápas už však nevyšel podle plánu. Na gól Tomáše Prokůpka sice ještě stihl zareagovat Jakub Aschenbrenner, poté už ale pálili jen domácí a to Maxin, Hájek a Pekař. Dorostenci si tak ze severu odvezli porážku 1:4.

Zpět na vítěznou vlnu budou moci mladí Lvi najet už ve čtvrtek, kdy v 17:15 na svém ledě přivítají Havlíčkův Brod. Ten má zatím stejnou bilanci jako Hradečtí – 1 výhra a 1 prohra. Zároveň jim dýchají na záda na 5. místě tabulky. Lépe je na tom druhý soupeř, kterým je Mladá Boleslav. Ta po výhrách nad Motorem a Táborem vede extraligu se skóre 13:3. Měření sil začne v sobotních 16:00.

Napíše suverénní jízda 9. třídy pokračování?

Devátá třída zažívá snový start do sezony. Na úvod porazila Neratovice s Poděbrady, a to velmi markantními rozdíly. Prvnímu jmenovanému Lvíčata nadělila 15:0, druhému 7:0. Na demolici týmu ze středočeských lázní se dvěma brankami podíleli obránce Jakub Wališ a jeho kolega z útoku Jaroslav Vondruška. K nim se přidali ještě Filip Brzák, Tomáš Šanc a Martin Václavíček. Gólman Štěpán Klapal navíc přidal druhou vychytanou nulu v sezoně a podtrhl tak povedené sobotní odpoledne v ČPP Aréně.

V sobotu vyjedou žáci posledního ročníku základní školy poprvé k venkovnímu zápasu. Zamíří na led posledních Benátek nad Jizerou. Ty se na tomto nelibém místě ocitly po prohrách 1:7 doma s Pardubicemi a 1:8 v pražských Letňanech. Úvodní buly bude vhozeno v sobotu v 10:40.

Program mládeže v následujících dnech:


DOROST: 3. kolo, čt 22.9.2022
Mountfield HK Mountfield HK - BK Havlíčkův Brod Havl. Brod
17:15
JUNIOŘI: 7. kolo, pá 23.9.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec
15:00
9. TŘÍDA: 3. kolo, so 24.9.2022
HC Benátky nad Jizerou Benátky n. J. - Mountfield HK Mountfield HK
10:40
JUNIOŘI: 8. kolo, so 24.9.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
12:15
DOROST: 4. kolo, so 24.9.2022
Mountfield HK Mountfield HK - BK Mladá Boleslav Ml. Boleslav
16:00