Tiskové zprávy
ne 11.7.2021 | Jan Vavřina

Hradec vítá finského a slovenského reprezentanta

Enkláva zahraničních hokejistů v dresu Mountfieldu HK se rozroste o další dvě jména. Východočeši totiž vyztužují útočné řady, v pondělí 19. července vyjedou na led spolu s týmem Ahti Oksanen a Patrik Lamper. Oba dva si vyzkoušeli KHL a mají reprezentační zkušenosti, nyní se budou chtít prosadit v Tipsport extralize.

Hradecký klub vždy rád využíval služby zahraničních hráčů a nejinak tomu bude v sezóně 2021/22. Již před časem oznámil příchody Henriho Kiviaha, Graema McCormacka a Christopha Lalancetta, nyní se k nim přidají další dva útočníci.

AhtiOksanen

Ahti Oksanen působil pět let v zámoří, poté čtyři sezóny ve své domovině ve Finsku. Zde nastupoval a pravidelně bodoval v nejvyšší soutěži, předloni si vyzkoušel KHL v dresu Jokeritu. Naposledy působil v týmu KooKoo, kde posbíral 48 bodů v 53 zápasech a byl zároveň asistentem kapitána.

„Delší dobu jsme chtěli získat zkušeného, silného a produktivního útočníka, což se nám angažováním Ahtiho povedlo. Pevně věřím, že naváže na svoji velmi dobrou produktivitu v předchozích sezónách a stane se jedním z klíčových hráčů našeho mužstva,“ říká generální manažer Aleš Kmoníček na konto osmadvacetiletého a 191 centimetrů vysokého forvarda.

PatrikLamper

Druhou akvizicí, která zvýší konkurenci v útočných řadách, je na den přesně stejně starý Patrik Lamper. Rodák z Banské Bystrice strávil celou dosavadní kariéru na Slovensku, kde hájil barvy Beranů nebo bratislavského Slovanu v KHL. Účastník olympijských her v Jižní Koreji se nyní pokusí prosadit do kádru Tomáše Martince.

„Patrik je velmi zkušený, poctivý a pracovitý hráč, který by měl zapadnout do našeho nového systému a zvýšit tak konkurenci v útočných řadách,“ pokračuje Aleš Kmoníček. „Oba dva hráči začnou svoje působení v Hradci Králové absolvováním zdravotní prohlídky a fyzických testů, 19. července by měli společně s kompletním kádrem vyjet na led,“ dodává člen hradeckého vedení.

Statistiky Ahtiho Oksanena

Statistiky Patrika Lampera