Akademie ČH
ne 25.12.2022 | Tomáš Kalas

Hvězdy měsíce listopadu: Michal Beneš, Dominik Pavlík, Jaroslav Vondruška

Mládežnické soutěže mají sice aktuálně vánoční pauzu, přesto se ale dostalo na ocenění hvězd měsíce za listopad. Trenér juniorky Jiří Janoušek ml. ukázal na Michala Beneše, v dorostu si toto ocenění odnesl Dominik Pavlík, jenž je nejproduktivnější hráč týmu, navíc si opětovně vysloužil pozvánku do reprezentace. Mezi deváťáky byl vybrán Jaroslav Vondruška.

Michal Beneš: Naše výkony jdou nahoru, postupně se zvedáme

MichalBeneš
Bilance v listopadu:
6 zápasů
4 góly
5 asistencí
+/- 0

Juniorem měsíce listopad trenéři vybrali útočníka Michala Beneše. „Musím přiznat, že jsem měl povedený měsíc. Je to pro mě určitě velká čest. Jsem za tohle ocenění rád a je to hezký pocit,“ říká nadšeně bratr Matěje, který taktéž hraje za juniorku. Nebude tak doma nějaké špičkování ohledně ocenění? „Asi to bude doma v klidu,“ usmívá se Beneš. „Vzájemně si to přejeme, takže v tom nevidím problém,“ dodává zároveň.

Michal Beneš za listopad naskočil do celkem sedmi duelů, přičemž bodoval ve třech z nich. Bilancí 1+1 se například podílel i na výhře nad silnými Karlovými Vary. „Myslím, že to přináší hlavně tvrdá práce. Tu se snažím odvádět a padá mi to tam. Samozřejmě jsem tam měl i trochu toho štěstíčka,“ zmiňuje pomyslnou hokejovou berličku devatenáctiletý hokejista. Ten zároveň nosí premiérově i „áčko“ na dresu, je tedy kapitánovým asistentem. „Je to pro mě ocenění, že mě kluci před sezonou do téhle funkce zvolili. A myslím, že to s Matějem Havlíčkem, naším kapitánem, to i celkem zvládáme,“ říká se smíchem odchovanec Kolína.

Juniorka prožila navíc poměrně vydařené období. Na konci listopadu přejela Zlín a navázala na to v prosinci, kdy zapsala čtyři výhry, dva body brala například z důležitého derby, tříbodový import dovezla nejen ze Sparty. „Naše výkony jdou nahoru, ať už podle statistik, nebo přímo výsledků. Za celý tým musím říct, že se to postupně zvedá, i když se nám třeba některé zápasy výsledkově nepovedly. Ale pokud budeme v nastavených výkonech pokračovat, tak máme určitě na vyšší příčky,“ hlásí odhodlaně. Závěr roku 2022 byl navíc pro juniory tříbodový, a tak má nejstarší mládežnická kategorie o něco pohodovější svátky. Co si Michal Beneš dal k tradiční štědrovečerní večeři? „Co se jídla týče, tak si dávám obojí, jak řízek, tak i kapra,“ uzavírá hradecký útočník.

Dominik Pavlík: Týmovostí dokážeme zlomit zápasy na svou stranu

DominikPavlík
Bilance v listopadu:
4 zápasy
5 gólů
3 asistence
+/- 0

Dominik Pavlík je společně s Vojtěchem Aschenbrennerem mezi nejproduktivnější trojící hráčů Hradce v dorostenecké extralize, oba jsou se 17 góly navíc nejlepšími střelci týmu. Pavlík svou spokojenost s oceněním hvězdy za měsíc listopad rozhodně neskrýval. „Je to pro mě příjemná novinka. Musím poděkovat trenérům, že mě zvolili. Snažím se na sobě dlouhodobě pracovat, dávat do toho maximum a je to určitá odměna za ty výkony,“ těší útočníka, který byl i u loňského tažení dorostu.

V nadstavbě odehráli Lvi celkem šest soubojů a žádný nevyhráli o více než dvě branky. Jak Pavlík přiznává, takto vyrovnané zápasy pomáhá vyhrávat týmovost. „V kabině máme dobrou partu, držíme pospolu a vycházíme spolu dobře. Myslím si, že to může být klíč k vítězství. I když to nejsou jednoduché duely, tak to tou týmovostí dokážeme zlomit na svoji stranu,“ glosuje patnáctiletý hokejista. Dorost se po Novém roce bude poprvé v sezoně měřit s týmy z východní skupiny, ještě před Vánoci však stihl za tři body utkání s Vítkovicemi. „S týmy z východu máme zkušenosti z minulých let, potažmo loňské nadstavby. Hrají hodně fyzický a agresivní hokej, dohrávají souboje a jdou do těla,“ říká Pavlík, který si v první polovině listopadu vysloužil pozvánku do reprezentace.

A vysloužil si jí i na konci prosince, kdy odletí s U17 na tři duely do Finska. Svátky tak proběhnou u Pavlíků v trochu odlišném módu. „Štědrý večer jsem oslavil tradičně doma s rodinou. Hned druhý den pojedu na Spartu, kde máme sraz před odletem do Helsinek,“ hlásí nejproduktivnější útočník dorostu, jenž se neztratil ani v juniorské extralize. Juniorce pomohl ve čtyřech zápasech s bilancí 1+2! „Hraje se tam určitě rychleji a kvalitněji, co se týče provedení nahrávek a akcí. Neřekl bych, že to je tvrdší hokej, hlavní rozdíl je ale v rychlosti,“ srovnává Pavlík skok mezi kategoriemi.

Jaroslav Vondruška: Musíme makat dál, abychom uhráli slušný výsledek

JaroslavVondruška
Bilance v listopadu:
4 zápasy
4 góly
3 asistence

Nejmladším z trojice hvězd měsíce byl vybrán Jaroslav Vondruška z kategorie 9. tříd. „Beru to jako odměnu za odvedenou práci, ale zároveň musím poděkovat svým spoluhráčům,“ říká skromně Vondruška. „Hokej je týmová hra a sám bych nic neuhrál. Musíme ale makat dál, abychom letos udělali slušný výsledek,“ zůstává pevně na zemi nejproduktivnější hráč týmu. Zároveň i chválí atmosféru v kabině. „Máme tam výbornou partu. Potkáváme se každý den a vycházíme spolu dobře. Je tam sranda, makáme, hecujeme se,“ směje se hradecký útočník.

Deváťáci procházeli soutěží bez porážky až do konce října, kdy poprvé padli s Mladou Boleslaví. Právě Bruslaři jsou jediný tým, který dokázal Lvíčata porazit dvakrát. „Boleslav je velmi silný soupeř, spolu s Libercem nejsou na špičce tabulky nadarmo,“ oceňuje sílu obou týmů Vondruška. „Hodně kluků znám osobně, tak se vždycky před zápasem trochu hecujeme. Na ledě si ale nic nedarujeme a štve mě, že se nám ještě nepovedlo letos Boleslav porazit. Doufám, že to bude příště jinak,“ hlásí odhodlaně druhý nejlepší střelec týmu. Za 17 utkání vstřelil 16 branek, lépe už je na tom jenom Martin Václavíček. „Snažím se trénovat střelbu na tréninku, zároveň i doma na zahradě. Někdy mi to tam padá, někdy ne. Mám určitě stále co pilovat, spoluhráči mi připraví často vyložené šance a nedokážu je proměnit,“ mrzí Vondrušku.

Ten navíc naskočil i do tří duelů v dorostenecké soutěži. „Za dorost hraju hrozně rád a sbírám tam zkušenosti. Chci se něco přiučit a trochu „obouchat“. Hra je rychlejší, tvrdší a hráč musí být mnohem pozornější. Kluci z dorostu mě vzali do party a je s nimi sranda,“ je spokojen s příležitostí o kategorii výš s 13 asistencemi nejlepší nahrávač Lvíčat.