Rozhovory
ne 11.10.2020 | Adam Kodet, Jan Vavřina

Jasné vítězství. Hradeckým hráčem měsíce září je Filip Hronek

Nejskloňovanější hradecké a možná i extraligové jméno uplynulých týdnů? Filip Hronek! Východočeský rodák vlétl po čtyřech letech do tuzemské nejvyšší soutěže jako uragán a není divu, že si od fanoušků vysloužil ocenění hráče měsíce září Mountfieldu HK. V anketě získal 53 % hlasů a s náskokem předstihl Marka Mazance a Jakuba Orsavu. Nyní má veřejnost možnost položit ofenzivnímu zadákovi dotaz, a to do pátku 16. října 22:00. „Hroňas“ následně vybere nejzajímavější otázku, jejíž autor se může těšit na hodnotné ceny.

Ptejte se Filipa Hronka

FilipHronek
Bilance v září:
5 zápasů
2 góly + 4 asistence
+/- +9
ø ice-time: 25:37

Pod Bílou věž se vrátil jako královéhradecký odchovanec po čtyřech letech v zámoří, během kterých se vypracoval v nejlepšího českého ofenzivního beka v NHL. Dvakrát si zahrál na mistrovství světa, přičemž v Bratislavě 2019 byl vyhlášen nejlepším zadákem celého turnaje. V kádru Red Wings pravidelně nastupuje v elitním obranném páru a vyrostl v superstar českého hokeje. Jeho návrat na místo, kde sbíral první hokejové zkušenosti, je tak pořádnou senzací.

Od první sekundy v letošní sezóně bylo poznat, že se po ledě prohání hokejová hvězda. Hned v první třetině prvního duelu si připsal premiérovou branku v hradeckém dresu, k ní postupně přidal ještě druhou a také čtyři gólové nahrávky. S +9 body v tabulce pravdy je nejlepším hráčem celé ligy, po Ladislavu Šmídovi je také druhým nejvytěžovanějším hráčem soutěže. Je čtvrtým nejčastěji střílejícím hokejistou v extralize, navíc často střelecké pozice sám připravuje. S ním na ledě Lvi inkasovali jen dvakrát a hradecká #17 vede také statistiku Radegast Index v rámci celé extraligy.

Na první extraligový zářez si rodák z Hradce Králové počkal pouhou minutu a čtrnáct sekund, kdy neskutečnou bombou vymetl pavučinu v brance Marka Čiliaka v přesilové hře a byla to i branka vítězná. Druhou gólovou radost přidal v Olomouci, kdy po individuální akci projel celé pásmo a zavěsil pod horní tyč. Dvěma asistencemi přispěl k výhře nad Libercem, po nahrávce přidal i v Olomouci a Budějovicích. S šesti body je tak nejproduktivnějším bekem celé ligy.

Výsledky: Kdo je podle vás hráčem měsíce září?

1. Filip Hronek 53,01 %
2. Marek Mazanec 32,75 %
3. Jakub Orsava 14,24 %