Akademie ČH
st 23.9.2020 | Klára Petrásková

Juniorka jede na trip, dorost se představí i doma

Nezvyklá situace v Česku už stihla zasáhnout také do průběhu mládežnických soutěžích, nyní však vše nasvědčuje tomu, že poslední zářijový víkend by mohl proběhnout dle plánu. Po dvoutýdenní pauze se do akce vrátí venkovním dvojbojem hradecká juniorka, jediný domácí duel zase obstará ve čtvrtek dorost.

Junioři vyrazí na trip do Havířova a Třince

Junioři měli mít touto dobou na kontě už šest odehraných mačů, vzhledem k nastalým okolnostem však zatím stihli jediný. A to proti Slavii, se kterou vedli už 3:1, soupeř ale v posledních minutách zabral a překlopil třemi góly výsledek ve svůj prospěch. V následujícím týdnu byli svěřenci trenéra Krátošky nuceni jít do karantény, a tak další příležitost získat první body do tabulky budou mít až tento víkend.

Prvním soupeřem, na kterého v rámci svého výjezdu narazí, je Havířov. Ten by měl být o něco rozehranější než Hradec, jelikož odehrál zápasy již tři, z toho dva minulý týden. Kromě toho navíc Havířovští všechny své dosavadní mače ovládli, do klání s Mountfieldem tak půjdou v dobré herní pohodě.

V sobotu čeká Lvy přesun na stadion v Třinci, kde se střetnou s tamními Oceláři. Ti jsou na tom zatím velmi podobně jako Východočeši, jejich zápasy totiž byly rovněž ve velkém odkládány, a tak stihli jediný souboj. K němu vyjeli na začátku září do Karlových Varů, odkud si odvezli prohru 2:4. Stejně jako pro Mountfield, také pro Třinecké tak bude tento víkend prvním hracím po delší pauze.

Dorost se ve čtvrtek představí doma, v sobotu venku

Na rozdíl od juniorů se oba soutěžní duely dorostenců odehrály, tým Jiřího Janouška tak nebude muset naskakovat do rozjetého vlaku. V prvním mači sezóny vyzvali Lvi Spartu, které podlehli těsně 1:2, dva dny nato zavítali do Tábora. Po vyrovnané první třetině vzali Hradečtí otěže souboje do svých rukou a domů si odvezli výhru 5:2, na níž budou chtít navázat už tento čtvrtek.

V jediném domácím mládežnickém utkání týdne přivítají Východočeši pražskou Slavii, které se vstup do nového ročníku povedl na výbornou. V úvodním kole porazili sešívaní České Budějovice těsně 3:2, ve druhém kole zase zvítězili nad brněnskou Technikou 6:2. Zisk šesti bodů se promítl také do tabulky skupiny Střed, ve které patří Slavii průběžné 2. místo, zatímco Hradec je se třemi body čtvrtý.

Stejně bodů jako Mountfield má také Havlíčkův Brod, do nějž se dorostenci vypraví v sobotu, na šestou pozici jej ale v tuto chvíli řadí horší skóre. Hokejisté z kotliny totiž sehráli dva velmi vyrovnané duely, přičemž oba skončily rozdílem jediné branky. Pražskou Kobru porazili poměrem 3:2, Budějovicím zase podlehli 3:4. Hradeckým mladíkům by také mohl hrát tento týden do karet fakt, že v minulé sezóně ve všech vzájemných kláních porazili jak Motor, tak Havlíčkův Brod.


Dorost: 3. kolo, čt 24.9.2020
Mountfield HK Mountfield HK - HC Slavia Praha Slavia Praha
17:30
Junioři: 7. kolo, pá 25.9.2020
AZ Heimstaden Havířov Havířov - Mountfield HK Mountfield HK
18:00
Junioři: 8. kolo, so 26.9.2020
HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec - Mountfield HK Mountfield HK
12:00
Dorost: 4. kolo, so 26.9.2020
BK Havlíčkův Brod Havl. Brod - Mountfield HK Mountfield HK
12:00