Akademie ČH
čt 2.12.2021 | Daniel Krátký

Juniorka míří na sever, dorost doma odšpuntuje nadstavbu

Mládežnické celky Mountfieldu HK čeká v následujících dnech náročný program – Junioři vyrazí na trip do severních Čech, kde nejprve vyzvou Chomutov a poté také Litvínov. Naopak dorostenci odstartují nadstavbovou část extraligy domácími duely se Zlínem a Třincem.

Juniorku čeká před pauzou dvojduel na Severu

Svěřenci kouče Jiřího Janouška v úterý dohrávali odložené utkání na ledě Olomouce, avšak z Hané si neodvezli ani bod za porážku 4:5. V tabulce juniorské extraligy tak Východočeši drží 6. příčku s 39 body. Napravit si chuť z Moravy, rozšířit svůj dosavadní bodový zisk a rovněž také odskočit svým pronásledovatelům budou moci junioři na venkovním tripu v severních Čechách – v Chomutově a také v Litvínově.

K duelu 22. kola zamíří Janouškovi hoši v pátek na led Chomutova, kde od 18:00 vyzvou místní Piráty. Ti dokázali zatím urvat pouze čtyři výhry, z toho jen dvě po šedesáti minutách. Zisk celkových deseti bodů a suverénně nejhorší obrana ligy je zatím odsuzují k sestupu. Nutno podotknout, že za Chomutov nastupuje mnoho ročníkově mladších hráčů. Těžkou práci za svou defenzívou mají zejména brankáři, ti totiž průměrně čelí více než 43 střeleckým pokusům za zápas. Největší prostor mezi tyčemi dostal zatím sedmnáctiletý Filip Tuček, jenž odchytal jedenáct duelů. Celkem slušně si naopak Piráti vedou v přesilovkách, ve kterých jsou na tom s úspěšností 14,93 % podobně jako hradecký celek.

Na svatou Barboru v sobotu 4. prosince se posléze junioři utkají s Litvínovem. Chemici jsou na tom prozatím o něco lépe než Chomutov, se ziskem 27 bodů jsou čtrnáctí, i tak však vážně řeží sestupové, potažmo barážové starosti. Produktivitu týmu vedeného Martinem Tvrzníkem táhne zejména trio Marek Slavík (8+18), David Skuhrovec (10+14) a Jan Vopat (8+13), přičemž všichni tři mají na kontě více než bod na zápas. Otázka visí nad startem juniorského reprezentanta Lukáše Stehlíka, který mimo juniorky nastupuje také v Litoměřicích. Zejména díky němu totiž Verva urvala tři body za výhru 3:1 v posledním zápasu na ledě favorizované Sparty, která je v tabulce druhá.

Co čeká dorostence? Domácí vstup do nadstavby!

Dorost si vítězstvím ve skupině Střed již v předstihu zajistil postup do vyřazovacích bojů. Před tím však hradecké mladíky čeká náročná skupina B o pořadí v play off, ve které je čekají i daleké cesty na Moravu i Slezsko. Bojovat o co možná nejlepší pozici před nejdůležitější částí sezóny budou svěřenci Václava Pánka v konkurenci Jihlavy, Komety Brno, Třince, Vítkovic a rovněž také Zlína. Více v tomto článku.

Zápasový program mládežníků v následujících dnech


DOROST: II/1, čt 2.12.2021
Mountfield HK Mountfield HK - PSG Berani Zlín Zlín
17:15
JUNIOŘI: 22. kolo, pá 3.12.2021
Piráti Chomutov Chomutov - Mountfield HK Mountfield HK
18:00
DOROST: II/2, so 4.12.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec
12:15
JUNIOŘI: 23. kolo, so 4.12.2021
HC Verva Litvínov Litvínov - Mountfield HK Mountfield HK
13:00