Akademie ČH
st 6.9.2023 | Tomáš Prodělal

Juniory čeká domácí dvojboj. 9. třída zabojuje o první výhru

Nejstarší akademici za sebou mají povedený závěr prázdnin, když porazili dva silné týmy zpod Krušnohoří. Soutěž ale rozhodně nezpomaluje, ba naopak. Nyní juniory čeká domácí dvojboj. Ve čtvrtek přivítají Motor a v sobotu Plzeň. 9. třída se zase pokusí zapomenout na prohraný úvodní duel. První výhru může zaznamenat v pátek v Havlíčkově Brodě, v sobotu ještě svěřenci Luboše Dvořáka přivítají Tábor.

Junioři doma vyzvou Motor a Škodu

Svěřenci Martina Vágnera si sice na první vítězství museli chvilku počkat. V poslední srpnový den doma přivítali Energii nabitou reprezentanty, kterých se ale Hradečtí nezalekli a po dvou periodách byl stav nerozhodný 2:2. Prodloužení v 55. minutě odmítl Michal Beneš a Lvi mohli slavit. Jenže nepříliš dlouho, v sobotu už je totiž čekal zápas s Litvínovem. Na Zimním stadionu Ivana Hlinky se strhla pořádná přestřelka, které už se nastavení nevyhnulo. I tentokrát byl Mountfield úspěšnější a Matěj Beneš zpříjemnil návrat ze severu Čech s výhrou 5:4.

Ve čtvrtek na led ČPP Arény zavítá navrátilec DHL extraligy juniorů – Motor. Českobudějovičtí se však rozkoukali velmi rychle a hned v prvním utkání doma nadělili bůra Plzni. První výjezd už ale tak slavný nebyl, když si Jihočeši odvezli z Podještědí porážku 1:3. Doma ale znovu slavili, když přetlačili Vervu 6:3. V posledním duelu si připsali další bod za prohrané prodloužení v Karlových Varech. Lídrem kanadského bodování je Martin Wilmann, který zapsal už sedm asistencí a v tomto měřítku vede celou soutěž.

Sobotním soupeřem bude Plzeň, která by si Budějovicemi start do sezony velmi ráda prohodila. Vůbec se jí totiž nepovedl. V úvodu, jak už bylo zmíněno, si Škoda ze souboje pivovarských měst odnesla nálož 0:5. Ani zpátky doma se jim moc nevedlo, když podlehli Spartě 1:3. V dalším mači doma už si Indiáni připsali alespoň bod, když v prodloužení podlehli Mladé Boleslavi. Přidat další se jim však nepodařilo, jelikož v posledním zápase padli s Bílými Tygry.

Deváťáci budou usilovat o první výhru

Svěřenci Luboše Dvořáka by nejraději na první mač nového ročníku zapomněli, když v pražském Edenu podlehli tamní Slavii 0:4. Nový týden ale nabízí nové příležitosti, a tak Lvíčata odjíždějí do Havlíčkova Brodu, kde se v pátek pokusí o zisk prvních bodů v sezoně. Tým z Kotliny v prvním duelu padl v Liberci 0:11. V sobotu se Hradečtí poprvé představí na domácím ledě, kam přijede také Tábor, který minulý víkend padl v Pardubicích těsně 4:5.


Program akademie pro nadcházející dny


JUNIOŘI: 5. kolo, čt 7.9.2023
Mountfield HK Mountfield HK - Banes Motor České Budějovice České Budějovice
17:00
9. TŘÍDA: 2. kolo, pá 8.9.2023
BK Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod - Mountfield HK Mountfield HK
15:00
9. TŘÍDA: 3. kolo, so 9.9.2023
Mountfield HK Mountfield HK - HC Tábor Tábor
12:00
JUNIOŘI: 6. kolo, so 9.9.2023
Mountfield HK Mountfield HK - HC Škoda Plzeň Plzeň
12:30