Akademie ČH
po 10.1.2022 | Tomáš Kalas

Juniory čeká v tomto týdnu derby, dorost lídři nadstavbové skupiny

Po prvním týdnu v novém roce pokračují mládežnické soutěže téměř neměnným tempem a i v tomto týdnu čekají juniory tři náročné duely. Využít ale může ve dvou případech – proti Boleslavi a Liberci – domácí prostředí, v rámci třetího duelu bude cestovat do Pardubic k tradičnímu derby. Ani dorost to nebude mít snadné, neboť jej čekají duely s lídry nadstavbové skupiny. Ve čtvrtek cestují Lvi do Třince, v sobotu přivítají jihlavskou Duklu.

Zhuštěný program juniorky přinese derby a dva domácí duely

V novém roce odehrála juniorka zatím tři duely s bilancí jedné výhry a dvou proher. Nedařilo se jí zejména v duelu proti Spartě, se kterou na domácím ledě prohrála hladce 0:6, k výhře nedotáhla nejstarší mládežnická kategorie ani nadějně rozjetý zápas s Kometou. Jediný zisk tří bodů se tak datuje do 8. ledna, kdy Lvi potvrdili roli favorita a porazili Kladno 4:2.

I v tomto týdnu čeká na juniory velmi náročný trojboj. Všechno zahájí v úterních 18:00 tradiční východočeské derby. Hradec by velmi rád oplatil svému věčnému rivalovi porážku v prvním vzájemném utkání, Dynamo však potřebuje udržet první dvanáctku a dá se očekávat, že nasadí tu nejsilnější možnou sestavu s juniory běžně hrajícími za A-tým.

Další těžký zápas čeká Lvy i ve čtvrtek. To pod Bílou věž zamíří Mladá Boleslav, která se drží na špičce a na první Plzeň ztrácí pouze šest bodů. Teď má navíc velmi dobrou formu, z devíti posledních duelů rovnou osm vyhrála, přičemž jediná ztráta bodů přišla na Spartě v 25. kole. Od již zmíněné prohry navíc využila papírově snazšího losu a z posledních čtyř soubojů má skóre 21:6!

Hrací týden uzavřou Východočeši v sobotu, kdy přivítají dalšího těžkého soupeře, a to šelmy z Liberce. Ten nahání vedoucí Plzeň ještě více, z druhého místa má deficit čtyř bodů a opřít se může o nejlepší ofenzivu ligy, neboť nastřílel již 150 branek. Navíc mají Tygři nejlepší využití přesilovek společně s Plzní a venku prohráli pouze třikrát. Jedna porážka však přišla právě od Hradce, který ve slavnostním duelu hraném v Turnově porazil Severočechy 3:1.

Dorost čekají další dva těžké duely v nadstavbě

Dorostu se v úvodu nadstavby příliš nedaří. Ze šesti duelů vyhrál jenom jeden, a to na domácím ledě v rámci čtvrtého kola proti Vítkovicím. V tabulce tak Východočechům patří páté místo, pod sebou mají jenom ostravský celek. Pokusit se zlomit nepříjemnou bilanci mohou tento týden, ve kterém odehrají ve čtvrtek a sobotu duely s lídry nadstavbové skupiny.

Jako první čeká dorost náročná cesta do Třince, se kterým odehráli Lvi doma vyrovnaný duel, avšak nakonec padli poměrem 3:5. Oceláři naopak klopýtli jenom jednou s vedoucí Jihlavou, zato ale vysoko, a to 2:7. Náprava vysoké porážky se ale Slezanům povedla na jedničku, v tradičním derby s Vítkovicemi brali tři body, stejně tak jako na ledě Komety, kterou vynulovali.

V sobotu Lvi znovu narazí na Jihlavu, se kterou se znají dobře již z první části ročníku. Jenže ani v jednom vzájemném souboji Hradec nedokázal vyhrát. Nejblíže tomu byl právě ve třetím kole nadstavby, kdy sice stáhl už tříbrankový náskok Jihlavy, ale nakonec padl v prodloužení. Ve vyšší nadstavbové skupině je navíc Dukla společně s Boleslaví jediný neporažený tým, budou to Východočeši, kteří uštědří Jihlavským první porážku?

Zápasový program mládežníků v následujících dnech


JUNIOŘI: 30. kolo, út 11.1.2022
HC Dynamo Pardubice Pardubice - Mountfield HK Mountfield HK
18:00
JUNIOŘI: 31. kolo, čt 13.1.2022
Mountfield HK Mountfield HK - BK Mladá Boleslav Ml. Boleslav
17:15
DOROST: II/7, čt 13.1.2022
HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec - Mountfield HK Mountfield HK
17:30
JUNIOŘI: 32. kolo, so 15.1.2022
Mountfield HK Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec Liberec
12:15
DOROST: II/8, so 15.1.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Dukla Jihlava Jihlava
16:00