Ohlasy k zápasu
pá 29.9.2023 | Tomáš Prodělal

Kapitánské céčko? Obrovská pocta, cení si Jérémie Blain

Během čtvrté sezony v hradeckém dresu a šesti letech hraní hokeje v Čechách měl na svém dresu poprvé přišité kapitánské „céčko“. Jérémie Blain ho pokřtil opravdu bravurním způsobem. V repríze poslední finálové série si kanadský zadák připsal první dvě branky v sezoně spolu s pátou asistencí a výrazně se podílel na nejvyšší porážce Ocelářů Mountfieldem od přesunu pod Bílou věž.

Jérémie, Třinec jste přejeli 5:0. Jak jste utkání viděl?
Bylo to velmi dobré. Poslední tři zápasy jsme prohráli. Myslím, že ani v jednom z duelů jsme si nezasloužili vyhrát, nebo získat bod. V kabině nebyla úplně nejlepší atmosféra, věděli jsme, že jsme minulý týden nehráli dobře. V Třinci opravdu není jednoduché hrát. Vyřazovací boje z loňské sezony jsme také měli v hlavách. Přijeli jsme, tvrdě bojovali a výsledek byl velmi dobrý.

Co bylo klíčovým faktorem?
Stoprocentně přesilové hry. Třinec ve svých vlastních početních výhodách, které podle mě má nejlepší v lize, nevstřelil gól. Nám se naopak podařilo dvě využít, což udělalo obrovský rozdíl.

Dočasně máte C na dresu. Jaký je to pocit?
Je obrovská čest dělat kapitána tak skvělé skupině kluků, se kterou denně trénujete, hrajete a trávíte spoustu času. Pro mě je obrovská pocta kabinu nějakým způsobem vést, dokud se Ebby nevrátí. Je to krásný pocit.

„Měl jsem trošku zatmění, protože tohle jsem ještě nikdy v zápase neudělal, ale podařilo se.“

#55 Jérémie Blain (o svém krásném gólu)

Mohl byste prosím popsat svůj první gól, který byl opravdu pěkný?
Davidu Šťastnému jsem říkal, že jsem chtěl nahrávkou trefit hokejku před brankou, ale viděl jsem padajícího Nedomlela a řekl jsem si, že musím objet branku, protože je příliš velký. Potom jsem viděl, že Mazanec je trochu mimo ideální pozici. Měl jsem trošku zatmění, protože tohle jsem ještě nikdy v zápase neudělal, ale podařilo se.

Pomohlo vám v něčem prohrané finále?
Týmově asi ano. Obrana v čele s Kivim byla velmi dobrá… Oceláři jsou strašně těžký soupeř. Můžete si připravit, cokoliv chcete, ale musíte být připravení na tvrdý souboj, rvát se o každý puk. Mají velmi zkušené hráče, kteří si rozumí s pukem. Bránili jsme dobře, ale měli jsme za zády skvělého gólmana, což rozhodně pomohlo.

Měli jste po konci loňské sezony zvýšenou motivaci?
V kabině jsme o tom nemluvili, ale pro mě to platilo na milión procent (usmívá se).

Co říkáte na Henriho Kiviaha, který zatím od svého naskočení nepustil jediný gól?
Jak už jsem říkal, je skvělým spoluhráčem. Neměl to lehké, Bartéz začínal všechna utkání. Tvrdě na sobě pracuje v posilovně nebo na ledě. Navíc si přidává. Chtěl jsem, aby zápas skončil 5:0, aby měl čisté konto, protože si ho zaslouží.